Bayernu sumnjivo poništen gol, Borussia došla nadomak branitelju naslova (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 11.05.19. | 17:27

Kiks Bavaraca uoči posljednjeg kola

Prvenstvo Njemačke odlučit će se u posljednjem kolu.

Nogometaši Bayerna su u pretposljednjoj utakmici Bundeslige ove sezone odigrali utakmicu bez golova na gostovanju kod RB Leipziga i tako ostavili otvorenim pitanje prvaka. Trenutno imaju 75 bodova, dva više od Borussije Dortmund koja je pobijedila Fortunu iz Dusseldorfa i tako zadržala nadu u čudo.

Mogla je momčad Nike Kovača doći do pobjede u današnjem susretu, ali je gol Leona Goretzke poništen jer je Robert Lewandowski bio u ofsajdu. Barem je tako odlučio sudac Grafe, a nakon pregleda snimke ostaju repovi o tome je li Poljak bio u zaleđu ili ne. Iako je Gnabry definitivno bio u ofsajdu, on nije utjecao na igru, stoga nije bio relevantan u spornoj situaciji.

U posljednjem kolu, Bavarci će na Allianz Areni ugostiti Eintracht, dok će Borussia Dortmund igrati u gostima kod imenjaka iz Monchengladbacha.

 

 

 

 

Nogometaši Borussije iskoristili su kiks Bavaraca i na svojoj Signal Iduni došli su do pobjede nad Fortunom Dusseldorf rezultatom 3-2.

Poveli su u 41. minuti preko Christiana Pulisica, da bi već početkom drugog dijela gosti izjednačili preko Fnika. Ipak, za novo vodstvo zabija Thomas Delaney, koji je bio asistent pri prvom golu. Gosti su mogli doći do drugog izjednačenja u 58. minuti kada je Dodi Lukebakio promašio jedanaesterac, a potvrdu pobjede donio je Mario Gotze u sudačkoj nadoknadi. Do kraja susreta Kownacki je uspio ublažiti poraz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Druga Borrusia, ona iz Monchengladbacha, ostvarila je visoku pobjedu na gostovanju kod Nurnberga. Konačni rezultat bio je 0-4, a golove su postigli Drmić (56'), Thorgan Hazard (65'), Zakaria (80') i autogol Muhla (63').

Ovom pobjedom Borussia je stigla do četvrtog mjesta ljestvice sa 55 bodova na svom kontu, koliko ima i petoplasirani Bayer iz Leverkusena koji je remizirao sa Schalkeom. Gol za Apotekare zabio je sjajni Kai Havertz (31'), dok je bod Rudarima donio Burgstaller u 47. minuti.

Hoffenheim je napravio veliki korak unazad u pokušaju dolaska do Europe. Izgubili su u Sinsheimu od Werdera s minimalnih 0-1, a jedini gol na utakmici postigao je Eggestein (39'). Klub iz Bremena je s nova tri boda došao na korak od Hoffenheima, trenutno imaju 50 bodova, bod manjeod Hoffenheima koji je udaljen od plasmana u Europsku ligu jedan bod. Na sedmom mjestu je Wolfsburg koji je izgubio od Stuttgarta s visokih 3-0.

U ostalim utakmicama Hannover je sa 3-0 pobijedio Freiburg, dok je u velikoj golijadi Hertha u sudačkoj nadoknadi došla do pobjede nad Augsburgom rezultatom 4-3. Klub iz Berlina gubio je u tri navrata, ali je golom Kaloua iz penala u drugoj minuti nadoknade uspio doći do sva tri boda.

(Foto: screenshot)


Tagovi

Andrej KramarićRobert LewandowskiLeon Goretzka

Ostale Vijesti