Bayern u završnici do pobjede, šampanjac stavljen u frižider (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.06.20. | 20:38

Izgleda da neće u konačnici biti bundesligaške neizvjesnosti kad je u pitanju borba za naslov.

Bayern je sretno i spretno svladao Borussiju Mönchengladbach u derbiju kola, i ruku i pol stavio na pehar naslova prvaka Njemačke. Ili na pladanj.

Gosti su zapravo prvi ‘’potegli okidač’’. U 16. minuti Jonas Hoffman je na asistenciju Thurama izbio sam pred Neuera i rutinski ga matirao. No pregledom VAR-a ustanovljeno je kako je bio u nedozvoljenoj poziciji, tako da je gol poništen.

26. mnuta donosi vodstvo Bayerna. Naizgled rutinska situacija u kojoj je stoper gostiju Matthias Ginter vratio loptu vrataru Sommeru pretvara se u noćnu moru kada potonji, umjesto da jednostavno ispuca loptu u sigurnu, pokuša vratiti loptu suigraču. No čini to katastrofalno i daje šansu zamjenskom napadaču Joshui Zirkzeeu da dovede domaćine u vodstvo tako da gurne loptu u praznu mrežu.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/A0nam" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

Izjednačenje i problemi za Flicka ipak su došli i to u 37. minuti. Patrick Herrmann izbačen je odlično na desnoj srani šesnaesterca, dao oštar ubačaj po podu prema samom petercu, no tamo je uklizao Benjamin Pavard i poslao loptu u nebranjenu Neuerovu mrežu.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/grLnB" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

Na poluvrijeme se otišlo s 1:1, a u nastavku su Bavarci dugi period neuspješno pokušavali doći do gola. Dapače, da je Herrmann nedugo nakon povratka iz svlačionice bio prisebniji, mogli su se naći u situaciji da love deficit.

Ovako su se izvukli u 86. minuti. Jedna dubinska lopta prošla je šumu nogu i dokotrljala se do skorog tragičara Pavarda, no Francuz munjevitim ubačajem upošljava Leona Goretzku u sredini, a veznjak zabija i donosi jako važan trobod Hansiju Flicku.

<div style="width: 100%; height: 0px; position: relative; padding-bottom: 56.250%;"><iframe src="https://streamable.com/e/do2psl" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width: 100%; height: 100%; position: absolute;"></iframe></div>

Bayern je sad još samo jednu pobjedu daleko od matematičkog osiguravanja novog naslova. Prvi je sa 73 boda, sedam ispred Dortmunda, a današnji gosti četvrti s 56 kao i Bayer Leverkusen. To svjedoči o vjerojatnoj žestokoj borbi za mjesto u Ligi prvaka.

(foto: Reuters)


Tagovi

BayernBorussia MönchengladbachBundesligaLeon GoretzkaHans-Dieter Flick

Ostale Vijesti