Bayern se mučio s fenjerašem, potom im utrpao mrežu

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 27.01.19. | 17:35

Nova pobjeda Nike Kovača.

Aktualni prvak Njemačke, Bayern Munchen, došao je do sedme uzastopne prvenstvene pobjede. Na Allianz Areni stradao je Stuttgart rezultatom 4-1.

Momci hrvatskog trenera Nike Kovača poveli su već u 5. minuti kada je Thiago Alcantara lijepo plasirao loptu u sami kut vratara Zielera. Napadali su domaćini preko Goretzke i Lewandowskog, ali lopta nije htjela ući u gol.

Potom smo vidjeli najbolji potez utakmice. U 26. minuti Gentner je asistirao Anastasiosu Donisu, a 22-godišnji grčki napadač prima loptu na 25 metara od gola i plasira je fantastičnim udarcem u same rašlje. Neuer se izdužio koliko je dug i širok, ali u konačnici je bio nemoćan.

Nastavili su se mučiti Bavarci, koji nikako nisu mogli doći do gola, ali u drugom poluvremenu im se otvorilo. Prvo je Gentner u 55. minuti postigao autogol nakon udarca Sergea Gnabrya, a potom Goretzka glavom te Lewandowski nakon dodavnja dvostrukog asistennta Joshue Kimmicha.

Bayern nastavlja puhati za vratom vodećoj Borussiji Dortmund nakon nove pobjede. Imaju prvaci šest bodova zaostatka, dok je Stuttgart na 16. mjestu, onom koje vodi u play-off za ostanak u ligi.

U kasnijoj utakmici Leipzig je kao gost s uvjerljivih 4:0 pobijedio Fortunu iz Dusseldorfa. Sve je bilo gotovo već uz prvih 16 minuta utakmice kada su Poulsen (dva puta, 2. i 16. minuta) te Konate (9.) savladali protivničkog vratara Rensinga. U 68. minuti je Laimer potvrdio pobjedu svoje momčadi.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Leon GoretzkaJoshua KimmichRobert Lewandowski

Ostale Vijesti