REUTERS/Fabian Bimmer
REUTERS/Fabian Bimmer

Bayern osigurao temelje momčadi: Produljili suradnju s Goretzkom

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 16.09.21. | 09:45

S Joshuom Kimichom čini srce Bayerna

Kako su i najavljivali, sad su i ostvarili. Bayern i Leon Goretzka produljili su suradnju. Veznjak je imao ugovor s Bavarcima do 2022. godine, ali su se odlučili napraviti produženje godinu ranije i sada su potpisali vjernost do 2026. godine.

„S Bayernom sam osvojio u protekle tri godine sve što se može osvojiti. No, ljepše je od osvajanja ponoviti sve uspjehe. Na tome želim raditi sljedećih godina“, rekao je 26-godišnji temeljni igrač Bayerna.


Goretzka je u Bayern stigao iz Schalkea 2018. godine i od tada je tri puta osvajao Bundesligu, dva puta DFB kup, tri puta DFB Superkup te Ligu prvaka, UEFA Superkup i klupsko Svjetsko prvenstvo. Dosad je za Bayern zabio 25 golova u 118 natjecateljskih utakmica.

„Vrlo smo sretni što je Leon Goretzka produžio ugovor do 2026. prije roka. Leon je postao redovan u FC Bayernu i zaštitno je lice ove momčadi. Jako sam sretan što ćemo nastaviti raditi zajedno sljedećih pet godina. Leon je izvor energije na terenu i izvan njega. Ima izvrsnu tehniku ​​i dinamiku, a posebno je opasan veznjak diljem Europe koji može odlučivati ​​o igrama. Jako smo sretni što su Joshua Kimmich i Leon Goretzka srce naše momčadi i što će igrati za FC Bayern još mnogo godina.“, rekao je nakon potpisa Goretzke sportski direktor Hasan Salihamidžić.


Tagovi

Leon Goretzka

Ostale Vijesti