ANDREAS GEBERT/Action Images
ANDREAS GEBERT/Action Images

Bayern kontroliranim nogometom i drugi put slavio protiv Lazija (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.03.21. | 22:54

Bavarci su odigrali taman toliko koliko treba i očekivano potvrdili prolaz u četvrtfinale Lige prvaka.

U Münchenu je odigrana uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka u kojoj je Bayern slavio protiv Lazija rezultatom 2:1 te tako ukupnim rezultatom 6:2 izborio novo četvrtfinale Lige prvaka.

U prvom dijelu nismo gledali neku ljepoticu od utakmice, jednostavno bayern je donio preveliku prednost te su kao kvalitetnija momčad kontrolirali susret ne dopuštajući previše prilika gostima.

Bavarci su prvi put zaprijetili u 4. minuti kad je Lewandowski dobio loptu na rubu peterca te pokušao vratiti povratnu, ali je lopta pogodila obrambenog igrača Lazija. Na novu priliku domaćina čekali smo do 12. minute kad je zaprijetio Sane, ali njegov udarac s ruba kaznenog prostora odlazi malo pored gola.

Gosti su prvu ozbiljniju priliku stvorili u 23. minuti, ali Milinković-Savić u izglednoj situaciji vraća krivu povratnu koja ne pronalazi Luis Alberta.

Bayern bolju igru kapitalizira u 31. minuti i to doslovno iz ničeg. Izveli su Bavarci korner s desne strane, a u gužvi u kaznenom prostoru Muriqi nepotrebno povlači Goretzku na što sudac Kovacs bez razmišljanja pokazuje na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo, a tko drugi nego Robert Lewandowski i sigurno zabija za 1:0.

Gol Lewandowskog pogledajte OVDJE.

Do kraja poluvremena smo gledali kontrolirani nogomet domaćina, koji su pokušavali doći do prilike iz pogreške gostiju, no rezultat se nije mijenjao te se na odmor otišlo minimalnom prednošću Bavaraca.

Početak drugog dijela je bio preslika prvog, Bayern je kontrolirao utakmicu bez potrebe za srljanjem prema naprijed. Na prvu priliku smo morali čekati čak do 67. minute, sjajno su kombinirali domaćini, lopta je stigla do Lewandowskog na nekih 20-ak metara, Poljak je samo popravio i opalio, ali njegov sjajan udarac umjesto u mreži završava na vratnici. Ne da je ovo bila najbolja prilika u drugom dijelu, već na cijeloj utakmici, a to dovoljno govori o večerašnjem dvoboju.

Pet minuta kasnije iz igre je izašao Lewandowski, a umjesto njega na teren je ušao Choupo-Moting, koji praktički iz prvog udarca povećava vodstvo domaćina. Alaba je u 73. minuti poslao sjajnu loptu za Kamerunca koji izlazi sam na vratara i zabija za 2:0.

Gol Choupo-Motinga pogledajte OVDJE.

Lazio je u 82. minuti uspio smanjiti i to iz prvog udaraca prema golu domaćina. Pereira je ubacio iz slobodnjaka na peterac, a tamo je sjajno skočio Parolo i zabio za 2:1.

Gol Parola pogledajte OVDJE.

Gosti su se nakon gola malo probudili, no više je na to utjecalo opuštanje domaćina nego njihova kvaliteta, ali su napokon počeli prijetiti prema naprijed.

Međutim, najbolju do kraja susreta stvorili su ipak Bavarci i to u 90. minuti kad je Gnabry solidno gađao, ali Reina pokazuje kako je još uvijek vrlo kvalitetan golman.

Bila je to i posljednja šansa na susretu u kojem je Bayern očekivano slavio, no definitivno smo kao gledatelji priželjkivali bolju utakmicu.

 


Ostale Vijesti