ANDREAS GEBERT - Action Images
ANDREAS GEBERT - Action Images

Bayern ima novog trenera

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 26.04.21. | 16:24

Eminentni Bild javlja kako je dogovor postignut i kako preuzima klub na kraju sezone.

Julian Nagelsmann novi je trener Bayerna, javlja Bild.

Iako vijest nije službeno potvrđena od strane RB Leipziga i Bayern Munchena, izgleda kako je cijeli posao zgotovljen te da će Nagelsmann postati novi trener kluba na kraju sezone.

Braco Salihamidžić imao je nesuglasice s uskoro bivšim trenerom Flickom koji jednostavno nije mogao prihvatiti da se njegova riječ nimalo ne vrednuje kad se postavlja pitanje novih igrača i kadra momčadi, usprkos činjenici da je prošle sezone s divom iz Bavarske osvojio trostruku krunu.

Na njegovu stranu stali su i bivši treneri Bayerna, među njima i Niko Kovač, ali stav kluba ostao je nepromijenjen pa je tako rastanak s trenerom koji radi odličan posao u Munchenu postao neizbježan.

Ono o čemu se neko vrijem pisalo, a to je da će sadašnji trener RB Leipziga naslijediti Hansija Flicka, danas je dogovoreno.

Najtalentiraniji mladi trener svijeta, koji je odlične rezultate ostvarivao prvo na klupi Hoffenheima, a potom i RB Leipziga, od sljedeće sezone dobit će priliku voditi jedan od najvećih svjetskih i uvjerljivo najveći i najtrofejniji njemački klub.

Bild je bio veoma štur u objavi ove ekskluzivne informacije, ali u njihovu relevantnost ne treba sumnjati.

Podsjetimo, Nagelsamann je igračku karijeru okončao sa samo 20 godina zbog velikih problema s ozljedama, a prvi posao kojeg je radio bio je onaj skauta Augsburga. Nakon toga je postao pomoćni trener U-17 momčadi Munchena 1860, zatim i U-17 momčadi Hoffenheima, nakon kreće čega njegova samostalna trenerska karijera.

Nakon godinu dana asistiranja u U-17 momčadi postao je prvi trener iste. Godinu kasnije bio je asistent prve momčadi s tim da je paralelno vodio U-19 momčad Hoffenheima gdje je odrađivao dobar posao tri godine, a onda ga je klub u veljači 2016. godine postavio na mjesto prvog trenera kluba.

Tad je Nagelsamnn imao samo 28 godina, a nakon odlične tri i pol godine u klubu stigao je poziv iz RB Leipziga kojeg nije mogao odbiti. Nagelsmann ima prepoznatljiv stil igre, najviše prakticira sustave 3-4-2-1 i 4-1-4-1, a kako on svake nove sezone ostvaruje sve bolje i bolje rezultate, poziv od nekog od najboljih klubova svijeta bio je samo pitanje trenutka.

Njegove trenutne brojke u RB Leipzigu su sljedeće: 90 utakmica, 53 pobjede, 21 remi i 16 poraza, s tim da je uvjerljivo najveći uspjeh ostvaren prošle sezone kad je stigao do polufinala Lige prvaka.

Bayern je iste sezone osvojio 'Ušati trofej', ali to nimalo ne umanjuje podvig RB Leipziga. Ove sezone, RB Leipzig je u Ligi prvaka ispao od Liverpoola, dok će u Bundesligi vjerojatno sezonu okončati na drugom mjestu, što bi za klub bilo najbolji finalni plasman u klupskoj povijesti.

Do kraja njemačkog prvenstva ostala su još tri kola, vodeći Bayern bježi im sedam bodova, a isti broj bodova RB Leipzig ima više od trećeplasiranog Wolfsburga.

Što se tiče kadra za nadolazeću sezonu, sigurno je kako će Nagelsamann nastaviti suradnju s Dayotom Upamecanom koji je dogovorio transfer u vrijednosti od 42,5 milijuna eura u Bayern, dok za razliku od Flicka na raspolaganju neće imati Davida Alabu, koji je dogovorio sve s Real Madridom, te Jeroma Boatenga, koji sigurno odlazi iz kluba, ali zasad nije poznato gdje će nastaviti svoju karijeru.


Tagovi

BayernJulian NagelsmannRB Leipzig

Ostale Vijesti