Bayern dogovorio prodaju igrača koji je svojedobno bio najskuplje pojačanje u povijesti kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.09.20. | 11:06

Uspjeli su izvući i sasvim solidnu ponudu.

Već se neko vrijeme zna kako će Javi Martinez napustiti Bavarsku. Nakon osam godina provedenih na Allianz Areni, iskusni Španjolac polako, ali sigurno, pao je u drugi plan trenera Hansija Flicka, a prema navodima medija trebao bi se vratiti u rodnu zemlju.

Iako se ranije spominjao interes čak i Real sociedada, to baš i nije realno ako znamo prošlost Javija Martineza. Naime, ovaj defenzivni veznjak u svojoj profesionalnoj karijeri branio je boje dvaju klubova – Athletic Bilbaa i Bayern Munchena. S obzirom na to da su Athletic i Real Sociedad ljuti regionalni rivali, nije bilo realno da Martionez zabije nož u leđa klubu koji ga je stvorio. Sport 1 prenosi kako će, očekivano, na koncu ipak postati novi/stari igrač Athletica, koji je u Munchen poslao ponudu tešku 10 milijuna eura. Za igrača koji je prošle sezone skupio tek 1015 odigranih minuta, a ušao je u 33. godinu, sasvim solidan iznos.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr">Javi Martínez will return to Athletic Club. Transfer fee around €10m [<a href="https://twitter.com/SPORT1?ref_src=twsrc%5Etfw">@SPORT1</a>]</p>&mdash; Bayern &amp; Germany (@iMiaSanMia) <a href="https://twitter.com/iMiaSanMia/status/1308508955535179776?ref_src=twsrc%5Etfw">September 22, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Inače, Martinez je nakon šest sezona provedenih u Baskiji, u ljeto 2012. godine prešao u najtrofejniji njemački klub za okruglih 40 milijuna eura. U to vrijeme radilo se o najvećem ulaznom transferu u povijesti Bundeslige pa je stoga jasno kako su pred Martinezom bila velika očekivanja. Upravo je on zamišljen da bude spona između defenzivne i vezne linije te da svojim iznimno sigurnim kratim i preciznim dodavanjima bude ključ u pokretanju napada.

Kad je riječ o defenzivnim zadacima, Martinez je trebao biti taj koji će svojom impozantnom fizičkom statuom nositi sve zračne duele, a jednako tako doveden je i radi svoje odlične sposobnosti da „čita“ igru pa se od njega očekivalo da presiječe veliki broj suparničkih napada. Imao je Martinez veliku i bitnu ulogu kod svih trenera, ali sada polako ulazi u „ozbiljnije“ igračke godine, konce brze Bayernove igre sve teže hvata i odlazak je logičan slijed događaja.

(foto: Action Images)


Tagovi

Javi Martinez

Ostale Vijesti