EXPA/ Pressesports/ Nicolas Luttiau
EXPA/ Pressesports/ Nicolas Luttiau

Bašićev Bordeaux bez domaćeg slavlja, pogledajte genijalan pogodak Metza (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 22.08.21. | 16:48

Žirondinci još uvijek ne znaju za pobjedu u novoj sezoni

Danas su od 15 sati u sklopu 3. kola francuskog Ligue 1 na terenu istrčale momčadi osmero prvoligaša. Njihovim je ogledima prethodila golijada na srazu Lyona i Clermonta, koji je završio rezultatom 3:3.

Bordeaux je domaćem terenu dočekao sastav Angersa. Domaćini, među kojima je od prve minute krenuo i naš Toma Bašić, u vodstvo su stigli pogotkom Sekoua Mare u 10. minuti. Akcija je krenula od obrane, lopta je prošla po krilu, a 19-godišnji je napadač s ruba kaznenog prostora odmjerenim udarcem pogodio donji kut gostujuće mreže.

Pogodak Mare pogledajte OVDJE.

Njihovu rezultatsku prednost u 38. minuti poništava branič Angersa Romain Thomas i to je na kraju bio konačan rezultat.

Nogomeaši Metza igrali su protiv Reimsa. Gosti su do prednosti došli u 7. minuti golom Marshalla Munetsija nakon dobrog kombiniranja njegovih suigrača pred Metzovom obranom i centaršuta Ghislaina Konana, koji ga je idealno uposlio.

Pogodak Munetsija pogledajte OVDJE.

Sedam minuta je i Metzu trebalo da zabije. I to kako. Veznjak Habib Maiga primio je loptu na 25 metara, pogledao prema golu svojih protivnika, opalio i rasparao rašlje Predraga Rajkovića, koji je ostao okupan pred svojom gol-linijom. Strijelcu je asistirao Pape Sarr, Senegelac koji je želja Tottenhama u tekućem prijelaznom roku.

Sjajan pogodak Maige pogledajte OVDJE.

Lorient je gostovao kod Montpelliera. U 21. su poveli s 1:0, domaći vratar Dimitry Bertaud postigao je nesretni autogol. Loptu je nakon pokušaja glavom Lorienta imao u rukama, ali ona se izmigoljila i na kraju prešla liniju dovoljno da gol tehnologija prosudi kako je prešla liniju.

Autogol Bertauda pogledajte OVDJE.

Domaćini se vraćaju nakon pet minuta u drugom dijelu. Teji Savanier u 50. je kvalitetno zabio iz slobodnog udarca i najavio preokret svoje momčadi.

Pogodak Savaniera pogledajte OVDJE.

Kažemo preokret, jer je Montpellier do drugog zgoditka došao samo osam minuta kasnije preko Stephyja Mavididija. Konačnih 3:1 u 83. je postavio alžirski napadač Andy Delort, osiguravši domaćinima sva tri boda. Gosti su na kraju zaradili i dva isključenja. Prvo je u 87. pocrvenio Houbouland Mendes, a pet minuta kasnije i Jerome Hergault.

Strasbourg je bio domaćin momčadi Troyesa, koja u 19. minuti zabija prvi gol na susretu. Veznjak Rominigue Kouame savršeno je uposlio svog suigrača u napadu Yoanna Touzghara, koji je sam pred golmanom Strasbourga nije imao težak zadatak.

Sjajnu asistenciju Kouamea i pogodak Touzghara pogledajte OVDJE.

Ligue 1, rezultati 3. kola:

Brest – PSG 2:4

Monaco – Lens 0:2

St. Etienne – Lille 1:1

Lyon – Clermont 3:3

Bordeaux – Angers 1:1

Metz – Reims 1:1

Montpellier – Lorient 3:1

Strasbourg - Troyes 1:1



Tagovi

Ligue 1Toma BašićBordeauxMontpellierReimsLorientMetzAngersStrasbourg

Ostale Vijesti