Barcin prvotimac ključna je figura za tri transfera

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.01.20. | 09:37

Pregovori su u završnoj fazi, očekuje se samo njegov pristanak i tri igrača mijenjaju sredinu.

Siječanjski prijelazni rok se potpuno zahuktao. Brojni europski velikani još niosu dovršili svoje kadrovske križaljke, a preostalo im je do petka kasno navečer (23:59h) da popune svlačionice željenim pojačanjima. Međutim, sami transferi ne ovise uvijek samo o upravama klubova, nekada jedan igrač može imati u svojim rukama sudbinu nekoliko igrača.

Upravo jedan takav transfer već smo imali ranije ovog mjeseca, kada je odlazak Patricka Cutronea iz Wolverhamptona u Fiorentinu značio da će Pedro iz Firence put Flamenga, kao i to da će brazilski klub otkupiti Gabigola kojega kasnije misle prodati po većoj cijeni.

Spomenuta tri transfera su se i ostvarila (još se čeka puno kompliciraniji posao Intera sa Sandrom Tonallijem), a jedan takav transfer koji će pokrenuti novu lančanu reakciju također je na pomolu.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGermanijak%2Fposts%2F2361203880652566&width=500" width="500" height="492" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Riječ je o potencijalnom transferu Nelsona Semeda iz Barcelone u Valenciju.

Španjolski mediji prenose kako poznati super-agent Jorge Mendes svog pulena želi uključiti u trampu za Rodriga, napadača Šišmiša koji je sve bliže dolasku na Camp Nou. Međutim, da bi se cjelokupni posao odvio, klub s Mestalle osim novca traži i jednog igrača Blaugrane, a Mendes upravo inzistira na Semedu kako bi se još jedan njegov klijent uključio u priču, odnosno kako bi i njegova provizija, logično, bila veća.

Međutim, ne utječe desni bek Barcelone samo na ovaj transfer. On je ključ i za trećeg čovjeka u priči, koji bi trebao stići kao zamjena za Rodriga u treći najveći španjolski grad.

Valencia bi u slučaju odlaska Rodriga u svojim redovima željela vidjeti Paca Alcacera. Štoviše, pregovori su već u poodmakloj fazi, sa samim napadačem je već dogovorena suradnja, a pri kraju su i pregovori s Borussijom Dortmund kojoj Španjolac više ne treba nakon dovođenja Erlinga Braut Haalanda.

Rodrigo u Barceloni i Alcacer na Mestalli su praktički dogovoreni poslovi, sada se samo čeka Nelson Semedo i uprava Barcelone.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="es" dir="ltr">FCB y Valencia han negociado por RODRIGO durante el día de hoy en Barcelona.<br>Se acercan posiciones de los dos clubes<br>En la operación entran jugador/es<br>Mañana respuesta del Valencia de la nueva propuesta del FCB<a href="https://twitter.com/hashtag/mercato?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#mercato</a> <a href="https://twitter.com/EsportsRAC1?ref_src=twsrc%5Etfw">@EsportsRAC1</a></p>&mdash; Gerard Romero (@gerardromero) <a href="https://twitter.com/gerardromero/status/1221913549087350786?ref_src=twsrc%5Etfw">January 27, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="es" dir="ltr">MERCADO VCF. <br><br>Rodrigo: Negociación abierta. Mendes trata de convencer al Barça para que Semedo entre en la operación. Confían en hacerlo. <br><br>Paco Alcácer: Como hoy avanzabamos a primera hora. Todo cerrado con el jugador y muy avanzado con Dortmund. <br><br>Semedo es clave. <a href="https://t.co/4rAwm4p8MX">pic.twitter.com/4rAwm4p8MX</a></p>&mdash; Héctor Gómez (@Generaldepie_) <a href="https://twitter.com/Generaldepie_/status/1221935013622689792?ref_src=twsrc%5Etfw">January 27, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)


Tagovi

Nelson SemedoRodrigo MorenoPaco Alcacer

Ostale Vijesti