Barcin projekt za budućnost: Gradi novu veznu liniju, mentori će joj biti Busquets i Rakitić

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 05.09.18. | 11:14

Barcelona vezna llinija se sprema za život poslije Rakitća i Busquetsa.

ODIGRAJ Real Sociedad - Barcelona

Uostalom, ne žuri im se jer taj dvojac ionako ne bi odmah uskočio u glavnu ulogu, nego predstavlja zalog za budućnost. Veznjaci PSG-a i Ajaxa trebali bi kraj Ivana Rakitića i Sergija Busquetsa sazrijeti u gotove igrače te kroz koju godinu uz nedavno dovedenog Arthura predstavljaju plan za budućnost Barcine vezne linije.

Rakitić je svoju budućnost javno objavio svima u nekoliko intervjua kategorički odbivši svaku mogućnost napuštanja katalonske prijestolnice, nedavno je lakoćom odmahnuo rukom na ponudu PSG-a, a isto bi mogao učniti i Adrien Rabiot. Mladom francuskom veznjaku klub iz grada svjetla rado bi ponudio novi ugovor jer mu postojeći istječe iduće ljeto, ali on bi radije napustio klub jer ni u Parizu nema garantiran status prvotimca. Barca mu već 1. siječnja može ponuditi ugovor, a pristane li, prijeći će u Kataloniju idućeg lipnja po isteku ugovora s prvakom Francuske.

Sergio Busquets također će uskoro dobiti novi ugovor na stol, konretno kad se vrati sa reprezentativne pauze, a trebao bi staviti svoj potpis na vjernost klubu do 2023. godine.

Do će mu, vrlo je izvjesno, biti posljednji ugovor s Barcelonom jer će za pet godina, po njegovu isteku, imati već 35. Do tad bi trebao uhodati mladog Nizozemca, Frenkieja de Jonga, jasno pristane li ovaj doći u Barcu.

Njega neće lako angažirati jer sportski direktor Ajaxa, Marc Overmars, ne planira pustiti svoju zvijezdu lako iz kluba. Stoga su se u Barceloni okrenuli ka njegovom ocu i agentu kako bi ga pokušali omekšati te nagovoriti njegovog sina da malo spusti odštetni zahtjev kluba.

Barcina momčad za budućnost polako se već formira, golman Ter Stegen ima još barem pola desetljeća vrhunskog nogometa u svojim rukavicama. Obranu su već počeli pomlađivati dovevši Clementa Lengleta, koji bi u paru sa sunarodnjakom Umtitijem trebao držati središte zadnje linije, dok će Sergi Roberto i Jordi Alba vjerojatno još godinama držati bekovske pozicije.

Spomenutim pojačanjima u veznom redu u budućnosti bi društvo trebao praviti već dovedeni Arthur, a za napad ne treba brinuti jer su Messi, Suarez i Coutinho u zenitu karijere i na toj će razini biti još neko vrijeme. Bude li im trebalo odmora, uvijek mogu uskočiti Dembele i Malcom.

Barcin projekt već je dobrim djelom realiziran, a dođu li, odnosno kad dođu Rabiot i De Jong, bit će spremi za budućnost.

(foto: Action Images)

 

 


Tagovi

NogometBarcelonaSergio BusquetsPrimeraZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti