Barcin povratak nogometu i pobjeđivanju: Mallorca lakoćom preskočena

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.06.20. | 00:05

Prvaci nisu imali previše problema na obližnjim im Balearima.

Nešto više od 60 sekundi trebalo je moćnom sastavu Quiquea Setiena da dođe u vodstvo. Frenkie De Jong naizgled je jednu loptu izgubio, no odličnim startom ju je ponovno osvojio. Lopta je završila lijevo u nogama Jordija Albe, a rođeni Katalonac daje školski centaršut u kazneni prostor gdje je najbrži Čileanac Arturo Vidal, koji djelima staje iza svojih tvrdnji da proživljava novu igračku mladost, i zakucava loptu glavom za 0:1.

Mallorca je prijetila u prvom poluvremenu, najviše preko Japanca na posudbi iz Real Madrida Takefuse Kuba. Mladi Azijat je pokazao raskoš talenta, no nije uspio u prvom poluvremenu svladati Andrea Ter Stegena.

Umjesto toga u 37. minuti povećanje vodstva. Leo Messi i Alba su lijepo kombinirali po lijevoj strani. Potom De Jong glavom produžuje loptu prema sredini kaznenog prostora, Messi je kratko spušta, a Martin Braitwaithe, igrač koji je pod sumnjivim okolnostima zimus pristupio katalonskom divu, zabija loptu pod prečku Reine, vratara stasalog upravo u omladinskim pogonima večerašnjeg mu protivnika.

Gol za 0:3 vidjeli smo u 80. minuti. Niz od nekoliko dodavanja, koji je potekao upravo od Jordija Albe, dovelo je do toga da je Messi ''španerski'' izbacio lijevog bočnog Barcelone koji rutinski u bliži kut poentira i dolazi do zasluženog pogotka u odličnoj utakmici u kojoj je pokazao koliko mu je nedostajao nogomet.

Konačnih 0:4 u trećoj minuti sudačke nadoknade došlo je nakon polukontre u kojoj je Luis Suarez, koji je ušao u 57. minuti umjesto Antoinea Griezmanna, ostavio loptu za Lea Messija koji je nakon dva jednostavna fora desnom nogom istom njom zakucao loptu u Reinine rašlje s otprilike 12 metara.

Barcelona je sada na 61 bod, pet više od Real Madrida, no i utakmicom više. U nedjelju klub iz španjolske prijestolnice igra domaću utakmicu s Eibarom gdje će tražiti tri boda i ostanak u utrci za naslov prvaka. Napomenimo da je za Mallorcu Ante Budimir počeo utakmicu od početka, a zamijenjen je u 85. minuti.

(foto: Reuters)


Tagovi

BarcelonaMallorcaJordi AlbaLionel MessiArturo VidalMartin BraithwaiteLa LigaPrimera

Ostale Vijesti