Barcelono, pa što su ti ljudi toliko skrivili?! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 25.01.15. | 13:51

Nikome nije lako igrati protiv Barcelone, ali ako postoji klub kojem posebno smrkne kad vidi da mu slijedi dvoboj s Kataloncima, onda je to – Elche.

Jučer se Elche u prvom poluvremenu gotovo ravnopravno nosio s Barcom, a gosti su nakon prvih 45 minuta sretno vodili golom Piquea. No u nastavku se otvorilo... Messi je u 55. minuti iz penala udvostručio prednost, a samo dvije minute kasnije domaći veznjak Fajr zaradio je isključenje. Bilo je samo pitanje koliko će Barca zabiti do kraja. Zabila je četiri za ukupnih 6:0.


Četvrta je to pobjeda Barce ove sezone protiv Elchea. Sve je počelo na otvaranju Primere 24. kolovoza kada je na Camp Nou bilo samo 3:0. Kažemo samo, jer u ovom mjesecu imali su dva međusobna dvoboja u Kupu kralja. Prvi je Barca doma dobila s 5:0, a uzvrat s rezervnom postavom riješila sa 4:0. Tada je debi upisao Alen Halilović i zamalo zabio sjajan prvijenac...

Iz Barcine perspektive četiri pobjede, očekivano. Iz Elcheove četiri poraza, nije neočekivano, ali gol razlika 0:18 baš katastrofalno zvuči. Ako je nekome Barca noćna mora, onda je to njima.


Zanimljivo, Elche nikada nije zabio Barci. Prošle sezone su ušli u Primeru, izgubili 4:0 na Camp Nou, a doma izdržali i s 0:0 uzeli senzacionalni bod. Možda ih je baš zato Barca toliko masakrirala ove sezone, jer bilo je tih 0:0 u onom lanjskom čuvenom pretposljednjem kolu, kada su osim Katalonaca kiksala i preostala dva kandidata za naslov, Atletico Madrid (1:1 s Malagom) i Real Madrid (0:2 poraz od Celte)...

Barcu je taj kiks usporio na putu prema naslovu, Elcheu pak donio bod prijeko potreban za očuvanje prvoligaškog statusa. Sada im se vraća, na najgori način, s debelim kamatama... Sreća njihova što u aktualnoj kampanji više neće igrati protiv Messija i ekipe.

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

(Foto: Action Images)


Tagovi

BarcelonaElche

Ostale Vijesti