REUTERS/Isabel Infantes
REUTERS/Isabel Infantes

Barcelona želi trajno otkupiti Joãa Félixa, El Cholu kao zamjenu nude 32-godišnjeg stopera?

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 30.03.24. | 12:01

Znamo da Argentinac voli defenzivan nogomet i da je obrana za njega sve, ali…

Praktički svake godine Barcelona u prvu momčad integrira 'nekog novog klinca' koji oduševi nogometu javnost pa onda 'preko noći' postane težak 100 i više milijuna eura. Lamine Yamal, doduše, vrijedi više od 100 milijuna eura, zapravo je upitno ima li on cijenu, ali izuzev 16-godišnjeg krila, koji je ove sezone igra čudesno te je već sada postao prva violina Barcelone, pod vodstvom Xavija još je jedno dijete La Massije ove sezone očaralo svojim predstavama te mnogi vjeruju kako će baš on biti stup obrane Blaugrane narednih 10 i više godina.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naravno, pričamo o Pauu Cubarsiju, mladiću koji je u siječnju ove godine proslavio svoj 17. rođendan, a već sada je netko tko je neizostavan član udarnih 11 ponajvećeg kluba svijeta. Cubarsí je u La Masiju stigao s 11 godina, a iako prije samo godinu dana s njegovim imenom nisu bili upoznati ni najveći fanovi Blaugrane, talentirani stoper već sada je postao – A reprezentativac La Roje! Igra za Barcelonu, igra za Španjolsku, brz je, skočan, sjajno čita igru i odličan je u izgradnji igre. Novi Pique? Ne, Curibasi će, barem ako je vjerovati riječima stručnjaka, biti još i bolji!

Kako je mladi stoper zacementirao svoje mjesto u postavi, jasno je kako se u svlačionici Barcelone narastao broj nezadovoljnika. Christiansen, doduše, zna da je tek treća ili četvrta opcija kad su svi zdravi, ali  Iñigo Martínez, koji je ljetos stigao u klub kao pojačanje iz Athletica, nije baš očekivao 'mrvice' koje sada skuplja. Istina je da Bask nije najmlađi, njemu su već 32, ali isto nema ni 36 ili 37, stoga je on dosta otvoren po pitanju eventualnog odlaska iz kluba. I tu se onda rodila 'kombinacija'. Naime, Barca bi htjela trajno zadržati Joãa Félixa koji je ljetos stigao na posudbu iz Atletica, a kako Simeone nema neki poseban plan za najskuplje pojačanje u povijesti kluba, postoji mogućnost da Barcelona s Atleticom odradi zamjenu u kojoj će Martinez otići put Madrida, a Felix do daljnjeg ostati u Barceloni.

Naravno, Atletico bi tražio pored Martineza i određenu novčanu kompenzaciju, ipak su onomad na stol Benfice za Portugalca iskrcali 127 milijuna eura, ali tek treba vidjeti kakve će biti financijske mogućnosti Blaugrane.

U svakom slučaju, ljetni prijelazni rok još nije ni blizu, a 'kombinacije' se već sada slažu punom parom. Trampa Martinez Felix ne zvuči nemoguće, ali u tom bi slučaju Xavi i društvo ispali veliki pobjednici, što si El Cholo sigurno neće tek tako dopustiti. No, ako uz Martineza pošalju još koga put Madrida (Raphinha, Torres?), onda bi cijeli posao imao puno više smisla… (G)





Tagovi

BarcelonaAtletico MadridInigo MartinezJoao FelixPau CubarsiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti