Barcelona uvjerljiva protiv Seville, ovacije za Rakitića

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 07.10.19. | 00:12

Barcelona se vraća u formu i onome što najbolje zna, mljevenju protivnika.

Barcelona je svladala Sevillu s uvjerljivih 4:0 i tako, nakon pobjede protiv Intera u Ligi prvaka, dala naznake izlaska iz rezultatske krize.

Za vodstvo u 27. minuti strijelac je bio Luis Suarez, koji nas je podsjetio zašto je jedan od najboljih centralnh napadača svijeta. Nelson Semedo je odlično s boka digao loptu, i to idealno za Urugvajca da previdnim škaricama donese vodstvo Blaugrani.

Na 2:0 u 32. već u minuti povećao je Arturo Vidal, koji je prepoznao odličnu poluvisoku loptu Arthura izdaleka iskosa, te joj samo neznatno promijenio smjer, ali dovoljno da prevari Vaclika na golu Seville.

3:0 je već u 35. minuti. Arthur oduzima jednu loptu na 30-ak metara od gola, a to koristi Osumane Dembélé te, nakon jednostavnijeg lažnjaka, dolazi do situacije da bude sam pred golom, što koristi. Ovo je 300. Gol Barcelone pod vodstvom Ernesta Valverdea u svim natjecanjima. Zanimljivo, i gol broj 200 je svojedobno zabio istio igrač.

Na 4:0 povisuje Leo Messi u 78. minuti iz slobodnog udarca. Tipična pozicija, nekih 20-ak ‘’i kusur’’ metara lagano s desna, i lopta završava u bližim rašljama Sevillinog gola.

Zanimljivo, Barcelona je dobila čak dva crvena kartona, prvi u 88. minuti Arauja zbog potezanja u stopostotnoj prilici, a potom i  strijelac Dembélé radi prigovora.

(foto: Reuters)

Sve utakmice:

Mallorca – Espanyol 2:0 (Budimir 37’, Sevilla 73’)

Celta Vigo – Athletic Bilbao 1:0 (Aspas 74’)

Valladolid – Atletico Madrid 0:0

Real Sociedad – Getafe 1:2 (Merino 5’/ Mata 69’, Maksimović 89’)

Barcelona – Sevilla 4:0 (Suarez 27’, Vidal 32’, Dembélé 35’, Messi 78’)

(foto: Reuters)

 


Tagovi

BarcelonaSevillaLuis SuarezOusmane DembeleLionel MessiArturo Vidal

Ostale Vijesti