Barcelona se odriče Ronaldinha i Rivalda kao klupskih legendi

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 16.10.18. | 18:27

Težak udarac za brazilske legende.

Posljedice predsjedničkih izbora u Brazilu odjekuju puno šire od samih granica te latinskoameričke države.

ODIGRAJ Barcelona – Sevilla

Trenutno vodeći kandidat za predsjednika najveće države Južne Amerike jest Jair Bolsonaro, čija su kontroverzna stajališta izazvala reakcije brojnih poznatih ličnosti, kako iz svijeta show-businessa (pjevačica Madonna), tako i iz svijeta sporta. Najvokalniji po tom pitanju bio je 'kralj slobodnjaka' Juninho Pernambucano koji je napao brojne bivše nogometaše Selecaa koji su podržali Bolsonara.

Brazilske nogometne legende, Ronaldinho i Rivaldo, veliki su pobornici navedenog kandidata, ali čini se kako će ih ta podrška koštati određenih angažmana u poslovnom svijetu.

Naime, kako prenosi španjolski list Sport, Barcelona se nimalo ne slaže s politikama i javnim nastupima ovog predsjedničkog kandidata. Iz tog razloga odlučili su se drastično smanjiti prisutnost popularnog brazilskog dvojca, velikih legendi kluba, na događanjima koje organizira katalonski sportski ponos.

ODIGRAJ Barcelona - Inter

Ronaldinho i Rivaldo predstavljaju klub sa Camp Noua na brojnim događanjima vezanima uz klub, kako na institucionalnoj, tako i na marketinškoj razini, kao i na utakmicama Legendi Barce. S upravom Blaugrane, nekadašnji reprezentativci Brazila imaju potpisan ugovor kojim im se isplaćuje novčana naknada za sudjelovanje na takvim događanjima, a prema napisima Španjolaca, takva događanja će se drastično smanjiti kada su u pitanju pojavljivanja ove dvojice bivših nogometaša.

Bolsonaro je ušao u drugi krug (gdje zasad po anketama vodi) predsjedničkih izbora koji će se održati 28. listopada, a glavni protukandidat mu je Fernando Haddad.

(Foto: Reuters)


Tagovi

RonaldinhoRivaldo

Ostale Vijesti