NACHO DOCE/Action Images
NACHO DOCE/Action Images

Barcelona poručila 'zlatnom' Francuzu i BiH reprezentativcu: Slobodno si pronađite nove klubove

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 04.07.21. | 13:16

Barcelona traži prostor za Messijev novi ugovor.

Počeo je prijelazni rok, samim time i mnoge glasine oko potencijalnih transfera, dolazaka, odlazaka... Mnoge od tih glasina na kraju se pokažu neutemeljenima, no neke su vjerodostojnije od drugih. Recimo kada Mundo Deportivo, španjolski medij iz Barcelone, napiše da je uprava kluba poručila Samuelu Umtitiju i Miralemu Pjaniću da su slobodni pronaći si nove sredine, onda je realno za očekivati da ćemo ova dva poznata imena iduće sezone gledati u novim dresovima.

S obzirom na to da je pitanje 'broj jedan' u klubu ostanak slobodnog igrača Lea Messija, koji ozbiljno koketira s petrodolarima PSG-a i Manchester Cityja, cilj uprave Blaugrane je smanjiti astronomske troškove koje izdvaja za plaće kako bi se napravilo dodatno mjesto za velikog Argentinca.

Uz to, Barcelona mora zaraditi novac kako bi ostala u gabaritima financijskog 'fair-playa.' Stoga Katalonci su krenuli s rasprodajom igrača na koje Ronald Koeman više ne računa. Iz kluba su otišli Todibo (Nice, 8 milijuna + bonusi), Konrad de la Fuente (Olympique Marseille, 4 milijuna), Junior Firpo je na pragu Leeds Uniteda...

No to je i dalje 'sitniš' za klub poput Barcelone i za igrača poput Lea Messija. Stoga je Barcelona odlučila otpustiti dva prvotimca i poručila im da su slobodni pronaći novi klub. Obojica imaju godišnju plaću od oko osam milijuna eura, Umtiti ima ugovor s Barcom još dvije godine, a Pjanić tri. Barcelona se, osim uštede milijuna eura za plaće, nada i zaraditi pokojih desetak milijuna eura 'keša' na njihovim transferima. Tržišna vrijednost Pjanića je 20 milijuna eura, a Umtitija osam.

Za Pjanića su interes iskazali njegova dva bivša kluba, Lyon i Juventus, ali i Inter iz Milana, te PSG. Legenda BiH nogometa na Camp Nou stigla je iz Juventusa za iznos od 60 milijuna eura, no u prošloj sezoni Pjanić je dobio svega 619 minuta u Primeri koje je odradio bez učinka.

Umtiti je u Barcelonu stigao iz Lyona za 25 milijuna eura prije pet godina. Bio je smatran jednim od najboljih svjetskih stopera, osvojio je kao standardni prvotimac zlato s Francuskom na Svjetskom prvenstvu, no posljednji nastup za Tricolore upisao je 2019., a prvi dio prošle sezone propustio je zbog ozljede, da bi po povratku na teren bio prikovan na klupi za pričuve.

Mundo Deportivo također navodi da bi se u sličnoj situaciji ubrzo mogao pronaći i Ousmane Dembele, francuski reprezentativac doveden 2017. iz Borussije Dortmund za 135 milijuna eura...


Tagovi

BarcelonaMiralem PjanićSamuel UmtitiOusmane DembeleRonald KoemanLionel Messi

Ostale Vijesti