REUTERS/Nacho Doce
REUTERS/Nacho Doce

Barcelona ponovno nemoćna protiv Bayerna, Carrasco u 98. minuti promašio pobjedu, a Atletico ispao iz Lige prvaka

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 26.10.22. | 22:49

Katalonci su sasvim podbacili u Ligi prvaka ove sezone

Edin Džeko i društvo su s četiri pogotka natrpali mrežu Viktorije Plzen i tako izbili svaku šansu Barceloni da eventualnom pobjedom na Nou Campu protiv Bayerna ovjeri prolazak u nokaut fazu Lige prvaka.

A i da je bilo neke šanse da Katalonci izbore osminu finala, teško da bi u tome i uspjeli s obzirom na viđeno večeras. Bavarci su ponovno nadigrali Barçu i s komotnih 3:0 zadržali prvo mjesto uoči posljednjeg kola.

Pa čak i ako se kao alibi uzme činjenica da Barcelonu na dodatni napor nije tjerao rezultatski imperativ, Xavijev sastav je bio inferioran većim dijelom utakmice na svom travnjaku.

Barcelona je, sasvim očekivano, imala posjed lopte, ali s njom u nogama nije bogznašto napravila.

Bayern je bio žustriji, konkretniji i bolji protivnik, a trebao je na koncu i uvjerljivije slaviti.

Nagelsmannova momčad je svjesno prepustila posjed Kataloncima, pa onda ubadala iz kontranapada.

Iz jednog takvog je Mane poentirao već u desetoj minuti. Gnabry je majstorski proigrao Senegalca u dubinu, ovaj je taman izbjegao zaleđe, sjurio se u kazneni prostor s Bellerinom na leđima pa poentirao pored Ter Stegena za početnu prednost.

Nastavila se slična igra i u nastavku utakmice – Barcelona je držala jalovi posjed, dok je Bayern strpljivo čekao priliku za krađu lopte pa onda u dva , tri brza dodavanja stići pred suparnički gol.

I u 31. minuti smo svjedočili povećanju vodstva, Choupo-Moting je matirao Ter Stegena za 2:0.

U 44. minuti smo vidjeli i nešto od Barcelone. Lewandowski je prihvatio loptu u kaznenom prostoru Bayerna, na leđima mu je bio De Ligt koji ga je srušio i glavni arbitar Martin Taylor je pokazao prema bijelom kreču. Međutim, VAR soba je pozvala suca da pregleda snimku pa je nakon konzultacije s ekranom dosudio kako ništa od penala.

U drugom dijeli se očekivala pojačana ofenziva Barcelone, i u uvodnih desetak minuta su Katalonci uistinu odlučnije krenuli po pogodak, no Bayern je prvi zatresao mrežu. Gnabry je sjajno primio loptu Kimicha desnom pa onda pogodio drugi kut lijevom nogom, ali je gol poništen zbog zaleđa.

Do kraja se utakmica razvodnila pa smo gledali uglavnom borbu za prevlast sredine terene uz nekoliko polu-prilika s obje strane, da bi u smiraju ogleda zabio Pavard za 3:0.

Dodajmo i kako je od 79. minute za Bavarce zaigrao Josip Stanišić.

Puno više uzbuđenja odvilo se na Metropolitanu, u utakmici u kojoj su Atletico Madrid i Bayer Leverkusen podijelili bodove odigravši 2:2.

Gosti su poveli u devetoj minuti preko Diabyja, na asist Hložeka.

13 minuta kasnije uzvratio je Carrasco i to na dodavanje Griezmanna. Međutim, Bayer je bio taj koji je na veliki odmor ponio prednost – Hudson-Odoiju je Amiri isporučio asistenciju u 29. minuti za prednost bundesligaša.

Atletico je bio odlučniji u drugom dijelu i stigao je do izjednačenja u 50. minuti. Ovog puta je Carrasco uskočio u ulogu asistenta, a pogodak je za 2:2 potpisao De Paul. I onda je u stotoj minuti Carrasco promašio penal za pobjedu, a Atletico ispao iz Lige prvaka.


Liga prvaka, 5. kolo

Utorak, 25. listopada

Skupina E

RB Salzburg – Chelsea      1:2

Dinamo – Milan     0:4


Skupina F

Celtic – Šahtar        1:1

RB Leipzig – Real Madrid 3:1


Skupina G

Sevilla – Copenhagen       3:0

B. Dortmund – Manchester City           0:0


Skupina H

Paris SG – Maccabi Haifa 7:2

Benfica – Juventus 4:3


Srijeda, 26. listopada

Skupina A

Napoli – Rangers   3:0

Ajax – Liverpool     0:3


Skupina B

Club Brugge – Porto         0:4

Atletico – Bayer Leverkusen      2:2


Skupina C

Inter – Viktoria Plzen       4:0

Barcelona – Bayern          0:3


Skupina D

Tottenham – Sporting     1:1

E. Frankfurt – Marseille   2:1



Tagovi

BarcelonaBayernAtletico MadridBayer Leverkusen

Ostale Vijesti