Fati u lovu na Šutala. Foto: REUTERS/Piroschka Van De Wouw
Fati u lovu na Šutala. Foto: REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Barcelona ima rješenje za Fatijeve probleme, kad završi engleska agonija, vratit će ga 'kući'

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 10.04.24. | 17:00

Do prije godinu ili dvije dana, za njega se vjerovalo da će jednog dana postati nova Zlatna lopta, ali ozljede su ga prilično unazadile u posljednje vrijeme...

Kad je Ansu Fati u ljeto 2023. potpisao za Brighton, jedan od komentara na službenoj objavu kluba, koji je postao praktički jednako viralan kao i sama objava transfera, bio je:

„Da vam se ovo dogodi na Football Manageru, zagasili biste igricu“.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

I vjerojatno je autor spomenutog komentara u pravu. Fatijev prelazak iz Barcelone u Brighton nema koga nije iznenadio, šokirao. Prije par godina, dok je žario i palio kao tinejdžer u dresu Barcelone, takav transfer bio je nezamisliv. Ali, puno je stvari u nogometu nezamislivo.

No, dogodilo se što se dogodilo, Ansu Fati prešao je iz Barcelone u Brighton na jednogodišnju posudbu. Budući da engleski klub nema mogućnost otkupa njegovog ugovora, on se na kraju sezone vraća 'kući'. Ali, neće se tamo dugo zadržati.

AS javlja kako je već sada poznato čije će boje Fati braniti sljedeće sezone. Prema najnovijim informacijama, on će sezonu 24./25. igrati u dresu Seville koja ovog ljeta mora napraviti jednu ozbiljnu 'generalku'. Andalužani ove sezone igraju ispod svake razine, trenutno su 14. momčad La Lige te su odavno sezonu označili neuspješnom. Zimus je otišao Rakitić, na ljeto će barem 10-ak igrača napustiti klub, ali bi im zato trebao doći 'odbjegli sin'.

Naime, Fati je dvije godine igrao za Sevillu, da bi onda s osam godina (!!!) prešao u Barcelonu. Njegov odlazak u klubu nikada nisu prežalili, a iako je Barcelona imala plan prodati ga nakon što se vrati iz Brightona, loša sezona u Premier ligi ohladila je one malobrojne zainteresirane klubove. Ne zato što ne vide u Fatiju potencijal, već su njegova primanja prilično velika.

Sevilla je pak spremna riskirati, preuzeti veći dio njegovog ugovora, dovesti ga na posudbu, ali isto tako od Barcelone zatražiti da u ugovor bude uključena i otkupna klauzula. Jer, Andalužani ne planiraju 'generacijskog talenta' vratiti u formu samo kako bi kasnije plodove njegovih sjajnih igara ubirala Barcelona...

No, ima jedan problem. Fati, navode Španjolci, trenutno nije zainteresiran za takvu opciju. Premier ligu je osjetio, ali da je na Otoku nešto bajno igrao – pa i nije baš. Dosad je u 24 nastupa za Brighton postigao svega četiri pogotka, a to nije ono čemu su se De Zerbi i društvo nadali kad su ga potpisali. Neki su razmišljali tako da mu je sezona u Brightonu 'audicija' za potencijalni poziv Liverpoola, Manchester Uniteda ili Manchester Cityja, ali najveći engleski klubovi ipak se nisu pretjerano oduševili njegovim izvedbama ove sezone.

Iako on vjeruje da ima kapacitete da bude dio prvih 11 Barcelone, u klubu zasad više gledaju k nekim drugim opcijama. Istina, onomad su za Fatija govorili da je on 'taj', ali očigledno je da su se sada predomislili.

Sevilla, dakle, već sada naporno radi na povratku Fatija. Dojam je da će se s Barcelonom lakše dogovoriti nego sa samim igračem, ali kad Fati bude shvatio da u klubu na njega ne računaju, onda možda ne bude imao bolju opciju od povratka u Sevillu.

Jer, i sami znate kako se kaže – korak unazad nije loš ako će potom uslijediti dva prema naprijed...

(I.A.S.)


Tagovi

Ansu FatiAnsu FatiBarcelonaPremier ligaBrighton

Ostale Vijesti