Barca u talijanskom stilu: Rakitić zabio za puni plijen na teškom gostovanju (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 28.08.16. | 22:23

Pogodak Rakitića, asistencija Livaje u Španjolskoj...

Prošlog vikenda vatromet i šestica u mreži Betisa, a ove večeri trijumf u talijanskom stilu. Kako god, Barcelona je perfektno odradila posao uoči reprezentativne stanke. Tamo gdje su prijašnjih godina ostavljali ponos i bodove, igrači Barce ovoga puta uzeli su puni plijen, svladavši Athletic Bilbao na vrućem San Mamesu s 1:0.

Junak utakmice bio je Ivan Rakitić, koji je na dobar početak tradicionalno motiviranog domaćina odgovorio u 21. minuti. Akciju su kreirali Messi i Arda Turan, onda je turski reprezentativac ubacio s lijeva u sredinu, gdje se našao Rakitić i sjajno glavom pogodio mrežu Baska.

Nakon toga gosti nisu briljirali, uglavnom su prijetili iz kontranapada i propuštali dobre šanse, pa su zato i strepili do zadnjih minuta. Strašan šut iz slobodnog udarca imao je Benat, no Barca je izdržala i minimalcem uzela sva tri boda.


U ranijem terminu Las Palmas je potvrdio 4:2 pobjedu kod Valencije na otvaranju sezone, razbivši ovaj puta na svom stadionu Granadu s 5:1. Vrijedi istaknuti dva gola El Zhara, kao i novi pogodak Kevina Princea Boatenga, kojem je asistirao Marko Livaja. Hrvatski napadač igrao je do 72. minute.

PRIMERA, 2. kolo:

Athletic Bilbao – Barcelona 0:1 (Rakitić 21')
Las Palmas – Granada 5:1 (El Zhar 23' i 69', Boateng 51', Momo 72, Araujo 85' / Boga 45')
Alaves – Sporting Gijon 0:0
Villarreal – Sevilla 22.15h

(Foto: Action Images)


Tagovi

BarcelonaAthletic BilbaoIvan RakitićLas PalmasKevin-Prince BoatengMarko Livaja

Ostale Vijesti