Barca riješila pitanje stopera do kraja sezone – pred potpisom Interov otpadak

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.12.18. | 12:18

Obrana Katalonaca desetkovana je ozljedama.

Barcelona ove polusezone muku muči s ozljedama. Nakon što je zbog loma ruke mjesec dana mirovao Lionel Messi, i ostatak momčadi nije bio lišen izljeda. Pauzirao je par tjedana i Luis Suarez, a do kraja sezone van pogona je igrač rotacije, Rafinha.

Ipak, najviše je 'stradala' obrana Blaugrane. Osim bočnih igrača, Sergija Roberta i Nelsona Semeda, van pogona je i član udarne postave, Samuel Umtiti, koji vuče ozljedu nekoliko mjeseci, a ne želi je potpuno sanirati operacijom jer bi u tom slučaju i on sigurno bio van travnjaka minimalno do kraja ove sezone. Uz njega, tu je i 'vječno načeti' Thomas Vermaelen.

Sve to ostavilo je trenera Ernestea Valverdea na prekaljenom Gerardu Piqueu te još nedokazanom ovoljetnom pojačanju Clementu Lengletu. Iz tog razlika, uprava Katalonaca odlučila je vatru ugasiti kratrkoročnim rješenjem.

Kako prenosi španjolski medij RAC1, na šestogodišnju posudbu u redovime Barcelone dolazi Jeison Murillo. Središnji stoper Valencije je ovog ljeta trajno potpisao za Šišmiše nakon jednogodišnje posudbe iz milanskog Intera, gdje je proglašen viškom. Trebao bi popuniti rupu u obrani, a navedeni španjolski radio navodi da su klub i 26-godišnji kolumbijski reprezentativac jako blizu dogovoru te bi vrlo brzo trebali ozakoniti suradnju.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="ca" dir="ltr">NOTÍCIA <a href="https://twitter.com/EsportsRAC1?ref_src=twsrc%5Etfw">@EsportsRAC1</a> <br><br>Jeison Murillo és el central escollit. El Barça està molt a prop de tancar la seva cessió amb el València. <a href="https://twitter.com/hashtag/frac1?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#frac1</a> <a href="https://t.co/Xm0plX4vmS">pic.twitter.com/Xm0plX4vmS</a></p>&mdash; El Barça juga a RAC1 (@FCBRAC1) <a href="https://twitter.com/FCBRAC1/status/1075341586983280640?ref_src=twsrc%5Etfw">December 19, 2018</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(Foto: Reuters)


Tagovi

Jeison Murillo

Ostale Vijesti