foto: Action Images
foto: Action Images

Barca nosi bodove iz Torina, Morati poništena čak tri gola (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 28.10.20. | 22:54

Španjolski napadač upisao je specifičan ''hat-trick''. Prvi je kojemu je to uspjelo u povijesti Lige prvaka.

Juventus i Barcelona u drugom kolu grupe G Lige prvaka odigrali su 0:2. Katalonci su slavili drugi put nakon što su u prvom kolu slavili nad mađarskim Ferencvarosom.

Počelo je žestoko. Vratnicu je pogodio igrač koji je u zadnje vrijeme pod velikom paljbom kritika, Antoine Griezmann. Napadač je vjerojatno u ovoj situaciji mogao i trebao biti prisebniji. Tu akciju pogledajte ovdje.

U 14. minuti Leo Messi je odlično prebacio loptu visokom ''svijećom'' skroz na drugu stranu do Ousmanea Dembelea, poprilično daleko uz aut-crtu.

No još otpisaniji Francuz u zadnje vrijeme igra odlično. Prišao je kaznenom prostoru, namjestio se na desnu nogu, pucao, a lopta se maksimalno sretno odbila neobranjivo za Szcesznyja. Gol mladog Francuza pogledajte ovdje.

U 35. minuti gosti su mogli povećati vodstvo preko Dembelea i Griezmanna no Szczeszny se istaknuo, ovaj puta s dvostrukom obranom. Ovdje pogledajte djelo poljskog vratara kojim je spasio Juve od još većeg rezultatskog deficita.

Napomenimo kako je napadaču Alvaru Morati ni manje ni više nego tri gola poništeno, sva tri radi zaleđa. Zadnju situaciju, onu u 55. minuti možete vidjeti na ovom linku.

U nastavku je Barcelona bila puno bliže drugom pogotku nego Juve izjednačenju, pogotovo preko prilika Messija i Griezmanna.

Zdnjih pet utakmica Barcelona je potvrdila tri boda iz Torina. Najprije je Merih Demiral dobio drugi žuti karton, samo 15 minuta nakon prvog, nakon što je u jednom driblingu dao si predug for i u namjeri da dođe do lopte pokosio Miralema Pjanića.

Potom je Leo Messi u prvoj minuti sudačke nadoknade potvrdio pobjedu od 2:0 nakon što je asistirao mladom Ansuu Fatiju, a Bernardeschi, koji je ušao netom prije, srušio napadača tik što je ušao u kazneni prostor.

Ova pobjeda je lijek za sve skore rane Barcelone i mali predah od frustracija nakon loših rezultata i previranja u klubu. Danas je predsjednik Jordi Bartomeu odstupio sa pozicije nakon što mu je odbor uspio izglasati nepovjerenje dovoljnim brojem glasova.

Barcelona je prva u grupi sa šest bodova, dok je Juventus drugi sa tri. Na trećem i četvrtom mjestu su Dinamo Kijev i Ferencvraoš s po jednim.


Liga prvaka, srijeda, sve utakmice:

Bašakšehir – PSG 0:2

Krasnodar – Chelsea 0:4

Borussia Dortmund – Zenit 2:0

Club Brugge – Lazio 1:1

Ferencvaroš – Dinamo Kijev 2:2

Juventus – Barcelona 0:2

Manchester United – RB Leipzig 5:0

Sevilla – Rennes 1:0


Tagovi

JuventusBarcelonaLiga prvakaOusmane DembeleLionel MessiAlvaro MorataVAR

Ostale Vijesti