Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Barca dovela klinca iz Turske: Odštetna klauzula 400 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 23.09.21. | 18:42

Tko voli, nek izvoli

Kada otkupna klauzula za 17-godišnjaka iznosi više stotina milijuna eura, onda znaš da je u pitanju nešto posebno. Vijest da je Barcelona u svoju B ekipu dovela talentiranog Emre Demira iz Kayserispora nije nešto što bi pretjerano zainteresiralo nogometne fanove, pogotovo ne one koji ne prate Barcu, no ovi detalji ugovora koji inače vrijedI do 2027. godine su natjerali nogometnu javnost da malo istraži tko je taj mladi Turčin oko kojeg se podiglo toliko prašine danas poslijepodne.

On je čudo od djeteta koje smije napustiti Barcelonu za skoro pa četverostruki iznos od onog koji će utržiti Dortmund vjerojatnim transferom Erlinga Haalanda idućeg ljeta. Naime, kako stoji u ugovoru, Demir smije iz Barcelone za nemalih 400 milijuna eura, što do sada niti jedan transfer nije niti blizu ostvario.

Tinejdžer je ofenzivni veznjak koji može igrati s obje strane kao krilni napadač, preferira igru lijevom nogom, a u Keyserisporu je od malena. Prošao je sve uzraste turske reprezentacije, a otkako je debitirao za U-17 vrstu prije dvije godine, odigrao je devet utakmica.

Barcelona već godinama prati Demira koji je bio na probi u La Masiji kao trinaestogodišnjak 2017. godine. Također, on je najmlađi strijelac Turske Super Lige ikada. Imao je samo 15 godina i devet mjeseci kada je zabio Genclerbirgliju samo tri minute nakon ulaska u igru. U Turskoj ostaje još godinu dana, potom seli u Barcelonu B, gdje kreće u mukotrpan process dokazivanja kako bi eventualno ušao u prvu ekipu.

D stvari budu zanimljivije, ovaj donedavni anonimac je zaigrao za svoju U-19 izabranu vrstu protiv Hrvatske! Prijateljska utakmica je odigrana na Kajzerici. Tko zna, možda će malobrojni svjedoci njegovu utakmicu prepričavati...

Dok Emre čeka transfer, Barca s Koemanom na čelu večeras gostuje kod Cadiza. Kiksa li Nizozemac, mogao bi postati bivši bez obzira na visoku cijenu koju bi taj rastanak imao pošto bi bio iniciran od kluba, a ne Koemana.



Tagovi

BarcelonaKayserisporEmre Demir

Ostale Vijesti