Richard B. Levine/Newscom/PIXSELL
Richard B. Levine/Newscom/PIXSELL

Banka JP Morgan napustila projekt Superlige: "Pogrešno smo procijenili situaciju"

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 23.04.21. | 11:44

Težak udarac za Perezove i Agnellijeve ambicije.

"Mogu potvrditi da ćemo financirati novo natjecanje, ali zasad ne možemo pružiti objašnjenje", rekao je prije tjedan dana jedan od glasnogovornika američke investicijske banke, jedne od najvećih na svijetu, JP Morgan Chase & CO, za AFP.

Samo tjedan kasnije, kako nam je već svima poznat, kula od karata zvana Superlige, koja je natjecanje na koje je glasnogovornik JP Morgana mislio, srušila se samo par dana pod udarom kritika na svim razinama, od vladajućih do navijačkih.

Od 12 odmetnutih klubova, samo tri su ostala dio projekta - Real Madrid, Juventus i Barcelone, a predsjednici prva dva navedena kluba, Realov Florentino Perez te Juventusov Andrea Agnelli, imali su glavnu riječ pri kreiranju ovog projekta u funkciji predsjednika i dopredsjednika Superlige.

Svaki sudionik ovog natjecanja trebao je od JP Morgana dobiti 350 miliijuna eura po ulasku u ligu, čiji je budžet bio 3.5 milijarde eura.

Nešto ranije, mnogi mediji objavili su kako je odšteta za napuštanje projekta oko 300 milijuna eura, ali pitanje je koliko su ti navodi točni i koliko će se zaista gledati kao obvezna dugovanja klubova pokajnika.

Cijeli projekt dobio je težak udarac kada su se oglasili iz njujorške banke.

"Očito je da smo pogrešno procijenili situaciju", kratko su rekli za medije iz JP Morgan & Chasea.


Tagovi

Europska Superliga

Ostale Vijesti