Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Bande Pule preopasne za novog prvoligaša, Istra 1961 furioznom izvedbom otvorila sezonu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 18.07.21. | 20:43

Čelnicima Hrvatskog dragovoljca ova utakmica je jasan pokazatelj kako trener Kuljanac treba još nekoliko pravih pojačanja ukoliko misli zadržati prvoligaški status.

Posljednja utakmica 1. kola 1. HNL nikako nije razočarala. Nogometaši Istre 1961 na svojoj su Aldo Drosini dočekali Hrvatski dragovoljac, odigrali jako dobru utakmicu i goste iz Sigeta poslali zamišljene put Zagreba. Utakmica je završila rezultatom 3:1, a prvo ime današnjeg ogleda bio je posuđeni igrač Ajaxa Hassane Bande koji je postigao dva pogotka.

Od prvog do posljednjeg sučevog zvižduka gledali smo jako dobru Istru 1961 koja pod vodstvom novog trenera, i s nekoliko pojačanja koji su stigli ovog ljeta, izgleda – barem zasad – jako dobro.

Iako se na tribinama nije našlo previše gledatelja – tek njih nešto više od 700 – sve i jedan koji je nedjeljno popodne odlučio provesti na Aldo Drosni definitivno nije pogriješio. Početno ispitivanje snaga nije dugo trajalo, a već u 10. minuti domaćin je stigao do vodstva.

Bande je prihvatio jednu dubinsku loptu, okomito s lijeve strane napao gol gostiju, usput se riješio Majstorovića, zatim malo 'vagao' i dva braniča koja su stigla u korekciju, da bi nakon toga lijepim udarcem u prvi kut svladao kapetana HD-a Zvonimira Šubarića – 1:0

Krilni napadač iz Burkine Faso krenuo je sa slavljem, ali je drugi pomoćnik podigao svoju zastavicu pa je tako o pogotku vijećalo u VAR sobi. Nakon poduže stanke stigla je potvrda kako je Bande bio pravovremen i kako zaleđa nema pa je tako slavlje na Aldo Drosini moglo početi.

Nogometaši Istre 1961 nastavili su s dobrim nogometom i nakon postignutog pogotka, a sedam minuta nakon što su došli do vodstva, istog su poduplali.

Bila je to duga akcija domaćeg sastava u kojoj je sudjelovalo nekoliko igrača, a nakon jednog odbijanca lopta dolazi do Bandea koji je usamljen na drugoj vratnici te uspijeva ponovno ugurati loptu u mrežu iako to nije bilo baš tako jednostavno kao što bi mnogi u prvi trenutak pomislili – 2:0

Domaćini su imali sve pod svojom kontrolom, od posjeda, većeg broja udarca, konkretnijih akcija, a u konačnici i zabijenih pogodaka.

U 40. minuti Frano Mlinar bio je u fantastičnoj prilici da se u svojem debiju za Istru 1961 upiše u listu strijelaca, ali je playmakera domaćeg sastava predugo oklijevao pa je tako odlična prilika otišla u nepovrat.

Ipak, što nije uspio Mlinar u 40. minuti, je Bernardo Matić u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena.

Mlinar je ubacio, Matić je najviši u skoku i Istra 1961 nakon prvih 45 minuta ima velikih 3:0.

U nastavku – ništa se promijenilo nije.

Domaći sastav igrao je izvrstan nogomet, prilike su se nizale jedna za drugom, a odnos snaga na terenu najbolje se može shvatiti tako što je uvjerljivo prvo ime gostiju bio vratar Šubarić.

U 70. minuti Istra 1961 je dobila priliku s bijele točke zabiti još jedan pogodak, ali je glavni sudac današnjeg ogleda, Mario Zebec, promijenio svoju odluku nakon što je otišao pogledati snimku na poziv iz VAR sobe.

Sedam minuta kasnije, opet nova velika prilika za domaćina. Nova desetka Istre 1961, Robert Mišković, fantastično je tukao iz slobodnog udarca, ali je njegov pokušaj s nešto više od 25 metara zaustavila greda.

Kad su svi čekali posljednji sučev zvižduk, u sudačkoj nadoknadi utakmice gosti su stigli do počasnog pogotka.

Veljača je prvo izvržao jedan duel s Lisicom, okomito s lijeve strane ušao u 16-erac domaćina i onda lijepo zabio kraj nemoćnog Lučića - 3:1

Spomenimo kako u sljedećem kolu Istru 1961 na Rujevici očekuje derbi utakmica Istre i Kvarnera, dok Hrvatski dragovoljac u Kranjčevićevoj dočekuje Dinamo koji sigurno neće biti blag prema svojim sugrađanima nakon što su u prvom kolu poraženi od Slaven Belupa na Maksimiru.


OSTALI REZULTATI 1. KOLA 1. HNL

Dinamo - Slaven Belupo 0:2 (Krstanović 50', Bogojević 84')

Osijek - Šibenik 3:0 (Mierez 63', Bohar 90', 90+5')

Lokomotiva - Hajduk 2:2 (Soldo 42', Dabro 47' / Mlakar 30', 55')

Rijeka - Gorica 2:0 (Murić 20', Lepinjica 55')



Tagovi

Istra 1961izvještajHrvatski dragovoljacHassane Bande

Ostale Vijesti