Marko lukunic/PIXSELL
Marko lukunic/PIXSELL

Ballkani pretrpio 3-5 poraz, u Zagreb stiže bez ponajboljeg igrača

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.12.23. | 09:33

Lider kosovske Super Lige prošle subote doživio je prvi prvenstveni poraz

Dok će igrači Hajduka imati čak osam dana odmora između dva gostovanja u Zagrebu, kod Lokomotive i Dinama, hrvatski prvak prije Derbija iduće nedjelje ugostit će prvaka Kosova Ballkani u posljednjoj utakmici grupne faze Konferencijske lige. Kalkulacije pred taj dvoboj su jasne, Dinamo za prezimljavanje u Europi i prolaz u šesnaestinu finala natjecanja mora odigrati najmanje neriješeno. No, Dinamo je nanizao četiri pobjede u nizu i Plavi će u četvrtak nastojati pobjedom nastaviti pozitivan niz i dodatno podignuti moral pred vjerojatno i najvažniju utakmicu dosadašnjeg dijela sezone. Jer, pobjeda u Derbiju kolokvijalnom terminologijom vrijedi 'više od tri boda'.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, Sergej Jakirović u četvrtak (21 sat) neće imati luksuz na teren poslati rezerviste, već će s najjačim snagama loviti prezimljavanje u Europi, četvrto Dinamovo u posljednjih šest sezona...

A Dinamov idući euro-protivnik prošle je subote upisao prvi prvenstveni poraz. U utakmici s osam pogodaka, na gostovanju kod konkurenta za naslov Lapija, domaći sastav slavio je s 5-3 i približio se Ballkaniju na i dalje velikih sedam bodova zaostatka, koliko ima i drugoplasirana Drita.

Prvo poluvrijeme u Podujevu iznjedrilo je čak pet pogodaka. Lapi je do 16. minute imao prednost od 2-0 pogocima Namanija i Hysenija, a Ballkani je poravnao rezultat do 40. Zabili su Gripshi iz kaznenog udarca te Berisha. Ipak, Namani svojim drugim pogotkom u sudačkoj nadoknadi prvog dijela ponovno dovodi Lapi u vodstvo, a sve je bilo riješeno u period od 73. do 88. minute kada je Hyseni realizirao jedanaesterac za svoj drugi pogodak na utakmici, a potom Januzi zabio za nedostižnih 5-2. Konačni rezultat postavio je Albin Berisha svojim drugim pogotkom u 95. minuti utakmice.

"Taj naš niz bez poraza u domaćem prvenstvu jednom je morao biti prekinut, znali smo to. Ne mogu previše toga zamjeriti svojim igračima. Dobro smo igrali, ali jasno je da to nije bila naša najbolja utakmica ove sezone. Primili smo previše pogodaka, ali pogreške se događaju kada se igra otvoreno i napadački. Vratili smo se nakon ranog vodstva u utakmicu, u nastavku smo tražili izjednačenje, ali nismo uspjeli. Moji igrači dali su sve od sebe. Okrećemo se prema utakmici protiv Dinama u Zagrebu", rekao je nakon dvoboja trener Ballkanija Ilir Daja koji protiv Dinama neće moći računati na svojeg ponajboljeg igrača, 24-godišnjeg krilnog napadača Almira Kryezija koji je načeo Dinamo u prvoj međusobnoj utakmici koja je završila 2-0 pobjedom Ballkanija.

Za Ballkani su u ovoj utakmici nastupili: Kolici - Halili, Jašanica, Dellova - Tahqui, Kuc, Gripshi, Trashi - Hamidi, Berisha, Limaj. Bernard Karrica nije ulazio s klupe za pričuve. (N.R.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

FK BallkaniDinamo ZagrebGNK DinamoKonferencijska liga

Ostale Vijesti