Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Baliću u godini dana vrijednost pala za 30 posto, Delač također u silaznoj putanji (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.12.21. | 12:21

Iako Matej Delač brani dobro, TM se s time ne slaže, dok je Divkovićeva vrijednost narasla iako nema nijedan ligaški pogodak.

Tržišne vrijednosti igrača na Transfermarktu nešto su zbog čega se mnogima diže kosa na glavi. Posljednji primjer jednog nezadovoljnika kako se procjenjuje tržišna vrijednost određenog igrača je Damir Mišković, predsjednik Rijeke. U svojem posljednjem ovogodišnjem gostovanju u popularnoj emisiji „Pod stijenama Kantride“, Mišković je izjavio da onaj koji to radi za Hrvatsku ili ovu regiju nije prijatelj Rijeke.

„Da vam budem iskren, mi smo imali diskusiju na tu temu i definitivno smatramo da onaj tko radi Transfermarkt za našu regiju ili Hrvatsku ja vam garantiram da nije prijatelj Rijeke. Tu bih ostao. Nije objektivno. Nije to nikakva teorija urote, to je istina. Uvrijedio sam se, Rijeka sigurno puno više vrijedi nego što je napravljeno. Za mene je to jedan veliki smijeh“, riječi su predsjednika Rijeke.

Ipak, Transfermarkt ostaje najrelevantniji od svih drugih portala sličnog karaktera pa tako rast ili pad tržišne vrijednosti nekog igrača bude poprilično popraćen u stranim medijima.

Već dugo nije TM posjetio HNL. Prvotna očekivanja bila su da do kraja godine još jednom skoknu do Hrvatske, ali to se ipak (još uvijek) nije dogodilo. Ipak, 'dotakli' su se nekih Hrvata diljem europskog kontinenta, a

Desetorici hrvatskih nogometaša je poslije Božića promijenjena tržišna vrijednost. 50/50 je omjer onih 'u zelenom' i onih 'u crvenom', a najistaknutije ime od svih je nekadašnja velika nada Hajduka, Andrija Balić.

Na početku kalendarske godine, Balićeva tržišna vrijednost bila je okruglih milijun eura. Danas ona iznosi 700 tisuća eura. Od posljednjeg ažuriranja, tržišna vrijednost smanjila mu se za 100 tisuća eura, dok je od početka godine Balić 'jeftiniji' za 300 tisuća eura.

Nikola Jambor nije standardan u Moreirenseu gdje je prešao ovog ljeta pa je tako s 400 tisuća eura pao na 300 tisuća eura. Pad tržišne vrijednosti na svojoj su koži osjetili još Domagoj Drožđek (Busan) i Marin Ljubičić (Sered), dok su u suprotnom pravcu, onom prema gore, otišli Dominik Radić (Sered), Roko Jureškin (Sered), Daniel Sudar (Pierikos K.) i Ivan Filipović (Paris).

Filipović je ovog ljeta kao slobodan igrač napustio Slavne Belupo i karijeru nastavio u Ligue 2. Njegov Paris FC je trenutno treća momčad prvenstva sa svega dva boda manje od Ajaccioa, a hrvatski vratar bi uskoro na mjestu prvog vratara trebao naslijediti 38-godišnjeg Demarconnay koji je član Paris FC-a od 2008. godine.

Za kraj, spomenut ćemo još jednog vratara, a riječ je o Mateju Delaču, nekadašnjem članu Chelseaja koji je od ljeta 2018. godine u danskom Horsensu. Iako brani dobro, ipak nije svemoguć, a budući da je njegova momčad lani ispala iz elitnog ranga tamošnjeg nogometa, srozala se i njegova tržišna vrijednost. Na vrhuncu, Delač je bio vratar 'težak' 1.5 milijuna eura, dok je njegova tržišna vrijednost danas 250 tisuća eura.

Listu Hrvata pogledajte OVDJE



Tagovi

Andrija BalićMatej DelačTransfermarktDomagoj DrožđekMarin LjubičićDominik Radić

Ostale Vijesti