Pixsell
Pixsell

Balić igra dobro u Slovačkoj, a na ljeto je slobodan igrač: "Moja želja se zna, pričali smo i ranije o povratku, ali se nije realiziralo"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 30.03.23. | 10:52

Bivši veznjak Hajduka na ljeto će moći birati klub kao slobodan igrač, a njegova želja je povratak kući

Gotovo svaki prijelazni rok među igračima koji bi mogli doći na Poljud spominju se i povratci bivših igrača. Jedan od onih čije ime se veže uz potencijalni povratak u Hajduk često je i veznjak Andrija Balić koji se s 19 godina otisnuo u inozemstvo, točnije u Udinese u transferu vrijednom oko tri milijuna eura. Otišao je kao jedan od najvećih talenata generacije, ali u Udineseu se nije uspio nametnuti kao prvotimac pa su uslijedile posudbe u Fortunu Sittard, Perugiu i Dunajsku Stredu koja ga je i otkupila 2020. godine.

Prošla godina za 25-godišnjeg veznjaka nije bila nimalo lagana, a sve je krenulo nizbrdo 2. travnja kad je Dunajska Streda na domaćem terenu odigrala sa Seredom 0:0. Ozlijedio je tad leđa, prošao je razne doktore, brojna mišljenja, oporavak se odužio, ali srećom, sada je sve u redu.

„Ta ozljeda nije nešto teška, ili barem nije trebala biti. Ako je sve u redu oporavak traje dva do tri mjeseca. Šutirao sam, za nekoliko trenutaka išao izvesti korner, a lijeva se ukočila. Legao sam na teren, nisam se mogao dignuti. Odradio sam operaciju, možda nisam trebao, ali... Sve je napravljeno perfektno, no problem je bio u tome što mi je pritisnulo živac. Cijeli problem je bio živac. Bio sam u pet-šest doktora. Nitko mi nije znao reći što ga pritišće. Mišić mi je opao i nisam mogao vratiti u pogon mišić kvadricepsa. Bilo je muka, patnje. Dugo vremena, od doktora do doktora. Sve živo sam probao. Nakon pet-šest mjeseci mišić je počeo reagirati. Pumpali smo ga pomoću strojeva i teretane. Sad je hvala Bogu dobro, točnije od prosinca prošle godine je sve u redu“, prepričao je u intervjuu za Dalmatinski portal.

Ove zime otišao je na posudbu iz Dunajske Strede u Bansku Bystricu gdje je krenuo sjajno. Zabio je četiri gola u tri utakmice.

„Zadnji dan prijelaznog roka. Kada sam došao na pripreme vidio sam da nisam u planovima trenera, nisam dijete od 17 godina. Jednostavno ima 12-13 igrača koji su odigrali prvi dio i kojima vjeruje. Čekalo se do zadnjih tjedan dana. Mogao sam otići u Slovan Bratislavu, ali pošto je to glavni konkurent za naslov tamo me nisu pustili. Banska Bystrica je bila sedma kada sam došao. Nisu se opterećivali ulaskom u playoff. Znao sam da ću dati 300%, da mi trebaju minute i dobre igre. Dugo nisam igrao, na ljeto sam slobodan igrač. Trebam i želim pokazati svima da sam dobar“, rekao je Balić za Dalmatinski portal.

Ugovor s Dunajskom Stredom mu ističe krajem sezone, a navodi da produženje nije opcija.

„I da me vide i da me ne vide ne bih produžio ugovor. Još ću maksimalno odraditi dva mjeseca do kraja sezone. Razmišljam o nekim stvarima. Osjećam se dobro, željan sam igre i dokazivanja“, kaže Balić i otkriva da bi se volio vratiti u Hajduk.

„To je svima želja, moja prvenstveno. Sad će to možda zvučati 'nema di, pa bi kući'. Želim se vratiti. To nije upitno. Dijete sam Hajduka. Pričali smo i ranije, ali nije se odvilo kako smo htjeli. Prije mog dolaska u Dunajsku Stredu smo bili na pregovorima, ali onda je došlo do promjene u klubu, otišli su Stanić i Kepčija i nije se realiziralo“, zaključio je Balić. (g)



Tagovi

Andrija BalićDunajská StredaHajduk

Ostale Vijesti