"Baby Mourinho" u Kini skuplja zadnje novce pred trenersku mirovinu?!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 03.11.16. | 19:19

Andre Villas-Boas glavni je kandidat za klupu Shanghai SIPG-a.

Koliko se vas na spomen Svena Gorana Erikssona zapita je li taj vremešan trene uopće više živ, a kamoli trenira li neku momčad. E pa odgovor je potvrdan na oba, s tim da na ovo drugo pitanje možda neće biti još dugo.

Eriksson, koji je na pragu osmog desetljeća života, trenutno je šef struke u kineskom Shangai SIPG-u, koji je sezonu u kineskoj Supeligi završio na itekako razočaravajućem  trećem mjestu, s čak 12 bodova iza prvaka Guangzhou Evengradea.

Logično, za bogate kineske vlasnike i količinu kapitala koji su upucali u klub to nikako nije zadovoljavajuće, stoga su najavili za sutra pressicu na kojoj bi trebalo biti obznanjeno kako vremešni Šveđanin više nije trener SIPG-a.

Ali, dok se špekulira kako bi Eriksson mogao ostati u Kini – točnije u petoplasiranom Beijing Guoanu – u SIPG-u su mu već našli vjerojatnog nasljednika. Riječ je o 39-godišnjem Andreu Villasu-Boasu, nekadašnjem „baby Mourinhu“ koji je posljednje dvije godine proveo vodeći ruski Zenit iz Sankt Petersburga.

Iako je vodio Porto, Chelsea i Tottenham te generalno bio predodređen za velike stvari, Villas Boas se odlučio nakon neuspješnih avantura u Engleskoj povući daleko od svjetala velike scene, makar nikako ne treba podcijeniti kvalitetu ruskog nogometa. Sada izgleda kako ide korak dalje u lukrativnu egzotiku, očito umoran od nogometa.

Kako umoran ako ima tek 39 godina, pitat ćete se? Mnogi to ne znaju, ali Villas Boas je već gotovo 20 godina u trenerskom poslu! Portugalac je učenik velikog Sir Bobbyja Robsona koji ga je krenuo obučavati za trenerski posao praktički dok je postao punoljetan, a prvi trenerski angažman imao je s 21 godinom, kao izbornik/tehnički direktor Djevičanskih otoka. Bez neugodnih konotacija, molim.

Očito da ga je neuspjeh na najvećoj sceni pokolebao, a u nedavnom intervjuu je priznao kako se planira umiroviti sa 45 godina. Naime, velika mu je želja odvoziti poznati rally Pariz – Dakar, a očito da ovim gažama skuplja novce potrebne da do kraja života uživa u miru. Sretno mu!

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Andre Villas-BoasShanghai SIPG

Ostale Vijesti