REUTERS/Pedro Nunes, Alberto Lingria
REUTERS/Pedro Nunes, Alberto Lingria

Autsajderi u lovu na polufinale: Inter traži prekid crnog niza protiv favorizirane Benfice (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 11.04.23. | 08:10

Nakon uspješnog pohoda na sjever Portugala u osmini finala, Inter će u četvrtfinalu Lige prvaka ponovno na krajnji zapad Europe, ali ovaj puta u tamošnji glavni grad.

Na papiru je ovo najmanje atraktivan dvoboj četvrtfinala Lige prvaka. Prema aktualnim tečajevima u borbi za „ušati” trofej, samo Milan lošije kotira od današnjih rivala. I na Benficu i Inter tečaj je od čak 15,0 na ukupnu pobjedu, no jedan od njih će u polufinale. Portugalci traže skidanje čuvene kletve Bele Guttmanna, koja traje više od 60 godina, Talijani žele ponavljanje magične 2010. godine i naslova pod vodstvom Josea Mourinha. Prvi od dva čina ove bitke očekuje nas večeras u 21 sat na Estadio da Luzu.

Benfica u ovaj dvoboj definitivno ulazi rasterećenija. Iako su za vikend poraženi u najvećem portugalskom derbiju, kada je s Luza pobjednonosno otplovio Porto, bodovni konto i dalje je dovoljno dubok da naslov portugalskog prvaka, barem zasad, ne dolazi u pitanje. Prije poraza od najvećeg rivala, Portugalci su nanizali čak osam pobjeda u svim natjecanjima, uključujući i surovo izbacivanje Club Bruggea. Nesretni Belgijanci bili su možda i najugodnije iznenađenje grupne faze Lige prvaka, no u osmini finala s ukupnih 7:1 deklasirani su od Benfice. Ipak, Nerazzurri su druga razina i za očekivati je da će se pitanje prolaska u polufinale rješavati na Giuseppe Meazzi, ali Benfica neće odstupati od svoje napadačke igre.

Pristup će biti isti kao i na drugim utakmicama. Istrčat ćemo na teren kako bismo što prije osigurali pobjedu. Želimo pobijediti i danas i na uzvratu u Italiji”, vrlo je rezolutan i samouvjeren bio Goncalo Ramos, prvi strijelac i najskuplji eksponat momčadi iz Lisabona. Kako je naveo, poraz u derbiju od Porta nije utjecao na raspoloženje u svlačionici.

Timski duh je kakav je bio i prije te utakmice. Igramo utakmicu svaka 3-4 dana, tako da nemamo vremena ni za slavlja nakon pobjeda, pa tako niti za tugu nakon poraza”, dodao je.

Trener domaćih Roger Schmidt u ovom dvoboju neće moći računati na ozlijeđene Juliana Draxlera, Goncala Guedesa i Mihajla Ristića, no možda i najveći hendikep će mu biti izostanak Nicolasa Otamendija zbog žutih kartona.

Gosti iz Italije dolaze na Pirenejski poluotok u katastrofanoj formi. Inter već šest utakmica ne znaju za pobjedu, a u posljednjih osam utakmica imaju čak četiri poraza i svega jednu pobjedu, prvenstvenu protiv davljenika Leccea, ostvarenu prije pet tjedana. Sve to rezultiralo je ispadanjem s jedne od prve četiri pozicije u prvenstvu, tako da ih u zadnjih devet kola čeka borba za osiguravanjem novog plasmana u Ligu prvaka.

Momčad dodatno crpi i nastup na trećem frontu – prije tjedan dana odigrali su utakmicu „na nož” protiv Juventusa u prvoj polufinalnoj utakmici Coppa Italie, nakon čega je uslijedio razočaravajući remi kod Salernitane. Sve to prilično je istrošilo momčad, a osim forme, muče ih i ozljede. Stup obrane – Milan Skriniar – nije ni otputovao u Lisabon. Isto vrijedi za Hakana Calhanoglua, u čijem odsutstvu bi Marcelo Brozović trebao pronaći svoje mjesto u startnoj postavi.

U najavi utakmice, Inter koji muče financijski problemi, ima dodatan imperativ jer bi polufinale donijelo prijeko potrebnu injekciju klupskoj blagajni. Lošoj formi usprkos, Simone Inzaghi vjeruje u dobar ishod..

Stvaramo puno prilika i lopta ne želi ući u gol, ali nemojmo gubiti vjeru u ono što radimo. Vratit ćemo se zabijanju i to ćemo raditi u kontinuitetu, vjerujmo u to”, poručio je strateg Nerazzurra.

Utakmicu će suditi Michael Oliver, a u talijanskim medijima već su se prisjetili scene koju na Apeninima pamte. U uzvratu četvrtfinala Lige prvaka 2018. godine, Oliver je dosudio sumnjiv jedanaesterac u 97. minuti za Real Madrid, koji je izbacio Juventus iz natjecanja. Gianluigi Buffon je nakon utakmice u izjavi za medije rekao čuvenu rečenicu: „Taj sudac nema srce, već kantu za smeće”.

Utakmica počinje u 21 sat, a ovo su vjerojatni sastavi. (I.M.)

Očekivani sastavi:

Benfica (4-2-3-1)

Inter (3-5-2)



Tagovi

Liga prvakaBenficaInter

Ostale Vijesti