REUTERS/Kemal Aslan
REUTERS/Kemal Aslan

Austrijski prvoligaš u kojem je veliki trag ostavio Nenad Bjelica smijenio Robina Dutta.

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 05.03.23. | 12:27

Nijemac se na klupi kluba zadržao 612 dana, skoro dvostruko manje od Osječanina.

Poraz od Hartberga (1:2) pokazao se presudnim za budućnost Robina Dutta na klupi Wolfsbergera. Čelni ljudi austrijskog kluba, koji je ne tako davno igrao protiv Dinama u grupnoj fazi Europske lige, zahvalili su se Nijemcu na svemu što je napravio za klub te su mu zbog činjenice da je u posljednjih pet utakmica upisao četiri poraza i jednu pobjedu uručili izvanredni otkaz. Dutt se na klupi WAC-a zadržao 612 dana, a za to je vrijeme upisao 29 pobjeda, osam remija i 28 poraza.

WAC ove sezone ima velikih problema s ozljedama. Trenutno su im van pogona i prvi (Bonmann) i drugi (Gütlbauer) vratar pa je tako posljednju utakmicu branio David Skubl. Nadalje, zbog ozljede meniskusa je na dulji period 'out' ponajbolji igrač kluba, stoper Dominik Baumgartner (stariji brat veznjaka Hoffenheima Christopha) te Gugganiga, ali sve to nije bilo opravdanje za Dutta koji jednostavno nije uspio rezultatima zadovoljiti upravu kluba.

Da mu nije bilo Taija Bariba (12 pogodaka, dvije asistencije) te Thorstena Röchera (četiri pogotka, osam asistencija), WAC bi bio i slabije plasiran od trenutnog 9. mjesta u austrijskoj Bundesligi. Podsjetimo, ljetos je klub napustio Dario Vizinger (posuđen njemačkom drugoligašu Jahn Regensburgu), dok je prošle godine iz spomenutog kluba u Šibenik stigao Stefan Perić.

Hrvatski nogometaši su u WAC-u oduvijek bili na cijeni, bilo ih je čak 13 u povijesti, ali nitko se ne može uspoređivati s Nenadom Bjelicom koji se u počecima trenerske karijere u klubu zadržao nešto više od tri godine, odnosno 1147 dana. Kao glavni trener kluba odradio je ukupno 124 utakmice, ostavio je plasman iz Bundeslige 2 u Bundesligu, a zabilježio je 56 pobjeda, 29 remija i 39 poraza. Bjelica je bez angažmana otkako mu je uručen otkaz u Osijeku, poznato je da živi u Klagenfutu, a iako bi ga u WAC-u sigurno rado vratili 'kući', upitno je mogu li si oni sada priuštiti njegove usluge…

Do daljnjeg će momčad voditi Hannes Jochum, dok sljedeću utakmicu WAC igra za sedam dana kad im u goste stiže SC Austria Lustenau. (I.A.S.)




Tagovi

WolfsbergerAustrijska Bundesliga

Ostale Vijesti