EXPA/ Freshfocus/ Claudio Thoma
EXPA/ Freshfocus/ Claudio Thoma

Austrijski prvoligaš i službeno potvrdio dolazak talentiranog krilnog napadača Kustošije! (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.07.22. | 14:25

Trener će mu biti Miroslav Klose, a s novim klubom potpisao je dvogodišnji ugovor uz mogućnost produljenja.

Kad se prije nešto manje od mjesec dana pojavila vijest kako talentirani krilni napadač Kustošije odlazi u Altach, mnogi nisu vjerovali da u tome nema istine. Zatim je postalo poznato da je riječ o probi, na što smo odmah mogli čuli 'kak' ju sigurno ne bu prošal'. Tjedan dana od toga, ispostavilo se da ipak bu, jer 21-godišnji Jan Jurčec je sad i službeno predstavljen kao novi igrač Altachta!

Jurčec je u Prvoj NL debitirao krajem sezone 18./19. u kojem je njegova momčad poražena od Šibenika. Godinu kasnije igrao je nešto više, da bi se u posljednje dvije sezone prometnuo u standardnog prvotimca, a lani i ponajboljeg igrača Kustošije. U Prvoj NL ukupno je skupio 69 nastupa, 12 pogodaka i sedam asistencija (izvor: TM), a dobrim igrama na sebe je privukao interes povećeg broja inozemnih klubova od kojih se onaj Altachov pokazao najvećim i najkonkretnijim.

“Jako sam sretan što mi je SCR Altach dao priliku da napravim sljedeći korak u svojoj karijeri i da se okušam u inozemstvu. Bio sam veoma dobro primljen ovdje u Altachu i mogao sam steći osobni dojam. Sada želim pokazati sve što mogu na terenu i pobjeđivati u dresu novog kluba", rekao je Jurčec za službene web stranice kluba.

S novim klubom Jurčec je potpisao dvogodišnji ugovor uz mogućnost produljenja za dodatnu godinu, a u novom klubu trener će mu biti legendarni Miroslav Klose. Inače, Jurčec neće biti jedini Hrvat u redovima Altacha budući da je od prošle sezone član kluba i Sandi Križman, nekadašnji igrač Rijeke, Istre 1961 i Slaven Belupa.



Tagovi

AltachJan JurčecAustrijska BundesligaKustošijanogometni transferiGermanijak transferi

Ostale Vijesti