Antonio Bronić/Reuters
Antonio Bronić/Reuters

Austrijski izbornik: "Nije istina da se Ljubičić odlučio za Hrvatsku, mi ga želimo"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 25.10.22. | 11:45

Ralf Rangnick uvjeren je da Dinamov veznjak/lijevi bek nije još izabrao Hrvatsku i da bi mogao ipak igrati za Austriju

Robert Ljubičić želi igrati za Hrvatsku! Ta je informacija prošlog tjedna 'okupala' naš nogometni eter, a iako još nema službene potvrde iz HNS-a, nema ni demantija. A kad znamo da je Hrvatska bila velika želja Dinamova veznog igrača, ili trenutno lijevog beka, onda tu nema ništa sporno. I Dinamov trener Ante Čačić pohvalio je Ljubičićev izbor i svoju ulogu u njemu, a za Germanijak se javio i Robertov otac Zoran rekavši:

"Blizu smo, mislim da je to - to. Imamo još jedan kratki razgovor, ali Hrvatska želi Roberta dugoročno, ne samo formalno da bi ga vezala za sebe, već s njim od idućeg ciklusa ozbiljno računaju.", kazao nam je u kratkom razgovoru otac Zoran. čiji je drugi sin Dejan već ranije izabrao Austriju.

No, austrijski izbornik Ralf Rangnick ne miri se s takvim raspletom. Štoviše, u razgovoru za austrijske medije izrazio je optimizam da će Robert Ljubičić na kraju ipak izabrati Arustriju.

"Definitivno nije istina da je Robert već odlučio igrati za Hrvatsku. Zna da ga imamo na popisu i da bismo ga mogli pozvati za sljedeći ciklus.", rekao je Rangnick, koji adute Austrije vidi u jednostavnijem ulasku u momčad.

"Mislim da je iz njegove perspektive izvjesnije da će redovito igrati za Austriju, u Hrvatskoj je konkurencija veća na lijevom boku:", kazao je Rangnick.

No, Ljubičić u Hrvatskoj sigurni ne bi primarno konkurirao za lijevi bok, njegovo pravo mjesto je u veznom redu, na lijevoj strani igra silom prilika u Dinamu. Nije se ni sam Ljubičić izjasnio po tom pitanju, zadnji put kad je pričao na tu temu, rekao je da mu je čast i veliak stvar igrati za bilo koju od te dvije reprezentacije, ali da će odabrati onu koja će ga više željeti. Čeka se uskoro slućbena odluka. (T.N.)



Tagovi

GNK DinamoMilanHrvatska nogometna reprezentacijaRobert LjubičićRalf RangnickAustrijska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti