Austriji pripao derbi skupine, Lihtenštajn do povijesnog uspjeha! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.11.14. | 22:28

Fantastični su susreti odigrani u G skupini kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine.

Nogometaši Austrije ubilježili su večeras tri vrijedna boda na domaćem terenu protiv uvijek neugodne Rusije (1:0) i trenutno su prvi na ljestvici s 10 bodova nakon četiri utakmice. Treba istaknuti i kako prije ove utakmice nisu imali nimalo lak zadatak budući da su izborili remi u Švedskoj te upisali slavlje u Moldaviji i na domaćem terenu protiv Crne Gore.

Pobjedu je Austrijancima donio Okotie nakon fantastičnog ubačaja Kleina. Valja reći i kako domaći sastav nije mogao računati na svog ponajboljeg igrača Davida Alabu.

S druge strane, Fabio Capello je na velikim mukama na klupi Rusije. Najplaćeniji izbornik svijeta nije unaprijedio igru ruske reprezentacija nakon debakla na Svjetskom prvenstvu, a čini se kako je pred njim izrazito težak zadatak. U dosadašnja četiri kvalifikacijska susreta pobijedili su samo Lihtenštajn, što je nedovoljno za takav kalibar reprezentacije.

Veliku su senzaciju u istoj grupi napravili reprezentativci Lihtenštajna. Svladali su s 1:0 reprezentaciju Moldavije na gostujućem terenu i to im je prva pobjeda u službenim utakmicama nakon tri godine, a čak prva u gostima poslije cijelog desetljeća! Toliko željenu pobjedu donio im je Burgmeier iz slobodnog udarca u 74. minuti utakmice.

Spomenimo i kako su zanimljiv susret ove skupine odigrali Crnogorci i Šveđani. Najbolji igrač gostiju Zlatan Ibrahimović, doveo je goste u vodstvo na samom početku utakmice, da bi konačnih 1:1 postavio Stevan Jovetić deset minuta prije isteka regularnog dijela susreta iz jedanaesterca.


Mål Zlatan Ibrahimovic Negro vs Sverige 0-1 15... by CalcioLiveHD
Stevan Jovetic (pen.) - Montenegro 1 - 1 Sweden... by tuanhtran

Kvalifikacije za Euro, skupina G:

Austrija - Rusija 1:0 (Okotie 73')
Moldavija - Lihtenštajn 0:1 (Burgmeier 74')
Crna Gora - Švedska 1:1 (Jovetić 80'-11m/ Ibrahimović 9')

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

AustrijaRusijaKvalifikacije za EuroLihtenštajnMoldova

Ostale Vijesti