foto: Action Images
foto: Action Images

Austrijanci bez šanse, Dinamo na krilima mladih aduta potvrdio prvo mjesto skupine (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 26.11.20. | 20:27

Sjajna igra Modrih.

Za razliku od susreta trećeg kola odigranog prije par tjedana u Maksimiru, ovaj susret Wolfsbergera i Dinama u Austriji pružio je potpuno drugačiju igru. Momčadi su susret započele minutom šutnje za jučer preminulog velikana sporta, Argentinca Diega Armanda Maradonu.

Srećom po navijače hrvatskog prvaka, ponovno mogu biti sretniji od svojih austrijskih kolega. I ovaj je susret završio u korist Dinama - bilo je 0:2.

Prvo poluvrijeme ponudilo je puno aktivniju igru, ako ne već od Wolfsbergera, onda od Dinama zasigurno.

Prijetili su redom Petković i Ademi dvaput zaredom pred sam kraj poluvremena, ali na sve je bio spreman domaći vratar Kuttin koji je glavni 'krivac' zašto Modri nisu poveli već u prvom poluvremenu. U nastavku je domaćin mogao do vodstva: Wernitznig je izišao sam pred Livakovića, ali Moharrami sjajnom reakcijom spašava situaciju.

No, 60. minuta bila je prekretnica: Kastrati je uputio oštar centar centaršut, da bi se nakon odbijanca lopta spustila na noge Lovre Majera. Mladi je reprezentativac 'stisnuo' loptu i time olakšao susret za Dinamo koji je mogao igrati opuštenije nakon vodstva. No, Modri su grizli i dalje.

Nešto kasnije, u 75. minuti susreta, sjajno je loptu prenio kapetan Ademi koji je izbio sam pred Kuttina, ali je u najboljem trenutku dodao Petkoviću koji je imao lak posao preusmjeriti loptu u gol. Nadamo se da je ovim pogotkom malo podigao samopouzdanje, budući da je Bruno iznimno bitan igrač za hrvatskog prvaka.

Nisu tu stali nogometaši Dinama - u sudačkoj nadoknadi (91'), Ademi je sjajno pronašao Ivanušeca, a mladi reprezentativac podesio je ciljnik i sjajno odmjerenim udarcem s vrha šesnaesterca zabio nemoćnom Kuttinu.

Wolfsberger u Klagenfurtu nije posebice oduševio, imali su nešto zanemarivih prigoda, ali pored ovako dominantnog Dinama nisu imali šanse.

CSKA i Feyenoord su remizirali 0:0 u Moskvi, te je sada Dinamo prvi u grupi sa osam bodova. Drugi su Nizozemci sa pet, zatim Wolfsberger sa četiri te CSKA sa tri boda.

Već za tjedan dana Modri igraju u Nizozemskoj kod Feyenoorda, a potencijalna pobjeda osigurava novo proljeće u Europi!

Još jednom, bravo za igrače hrvatskog prvaka.


Tagovi

Dinamo ZagrebWolfsbergerEuropska liga

Ostale Vijesti