Austrijanac hrvatskog porijekla gura LASK prema osmini finala EL (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 20.02.20. | 22:04

Novi gol mladog napadača.

Ime Marka Raguža još se nije probilo u širu hrvatsku javnost, ali ako nastavi pružati partije kakve je do sada pružao – uključujući i večerašnju utakmicu šesnaestine finala Europske lige – mogao bi biti puno poznatiji.

Raguž je 21-godišnji napadač koji nosi dres LASK-aiz Linza. Rođen je i odrastao u Austriji, ali ima i hrvatskih korijena, a do sada je nosio dres svih mlađih uzrasta austrijske mlade nogometne reprezentacije.

Iako trenutno vrijedi milijun i pol eura prema Transfermarktu, uskoro bi ta cifra mogla i narasti. Ove sezone je u auzstrijskom prvenstvu zabio četiri gola u 16 nastupa, ali u Europskoj ligi je nešto uspješniji kada je omjer odigranih utakmica i postignutih zgoditaka u pitanju.

Večeras je upravo upisao svoj sedmi nastup za LASK u Europi, a stigao je i do trećeg gola – onoga koji bi mogao biti krucijalan za Austrijance jer je zasad jedini na utakmici.

Raguž je dobro pogodio, uz pomoć odbijanca, mrežu domaćeg AZ Alkmaara, a nije naodmet spomenuti da jednako dobro igra s obje noge.

Utakmica je u konačnici završila remijem 1:1.

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Marko RagužLASK LinzAZ Alkmaar

Ostale Vijesti