DANIEL MIHAILESCU/Action Images
DANIEL MIHAILESCU/Action Images

Austrija protiv Sj. Makedonije upisala prvu pobjedu u povijesti na Euru (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 13.06.21. | 19:56

Zaslužena pobjeda.

U Bukureštu je odigran prvi susret u C Grupi u kojem je Austrija slavljem protiv Sj. Makedonije rezultatom 3:1 upisala prva povijesna tri boda  na Europskim prvenstvima.

U prvom poluvremenu nismo gledali neku ljepoticu od utakmice, no to je bilo i za očekivati s obzirom da je riječ o otvaranju turnira. Austrijanci su bolje ušli u susret te su u 18. minuti praktički iz prve ozbiljnije prilike stigli do vodstva. Sabitzer je sjajnom loptom pronašao desnog beka Lainera, koji iz prvog dodira šalje loptu iza Dimitrievskog za 1:0.

Pogledajte gol Lainera OVDJE.

Samo četiri minute kasnije Austrijanci su mogli i povećati prednost. Kalajdžić je primio sjajno dodavanje, ali je tukao po sredini te je prilika otišla u vjetar.

Kazna je uslijedila u 28. minuti nakon nevjerojatne pogreške gotov cijele obrane Austrije. Prvo je Hinteregger napucao Sabitzera, da bi vratar Bachmann katastrofalno reagirao na odbijenu loptu koja je stigla do Pandeva, a iskusnom napadači Genoe nije bio problem gurnuti je u praznu mrežu.

Pogledajte gola Pandeva OVDJE.

Do kraja poluvremena nismo vidjeli ozbiljniju priliku s obje strane te se na odmor otišlo rezultatom 1:1.

U prvih 20-ak minuta drugog dijela igralo se na sredini terena, niti jedna momčad nije uspijevala kvalitetno razviti igru prema naprijed. Prvu ozbiljniju priliku vidjeli smo u 63. minuti kad su zaprijetili Makedonci, Nikolov je dobio sjajnu loptu, no nije uspio prebaciti Bachmana, na odbijanac je naletio Pandev, koji je pokušao iz okreta pogoditi prazan gol, no poslao je loptu preko vrata.

Nije dugo trebalo čekati da Austrijanci uzvrate, samo nakon minutu Gregoritsch se našao u odličnoj priliku, ali njegov solidan udarac sjajnom paradom skida Dimitrievski.

Kao da su se u nastavku pretplatili na prilike jednu za drugom, tako su Austrijanci prvi zaprijetili u 73. minuti, no ubačaj Laimera nije pronašao suigrača. Makedonci su odmah uzvratili iz kontre, Alioski je dobio obećavajuću loptu u kaznenom prostoru, ali njegov udarac nije prošao dalje od bloka obrambenog igrača.

U 78. minuti Austrijanci stižu ponovno do vodstva. Alaba je sjajno ubacio s lijeve strane na peterac gdje je utrčao Gregoritsh te s par metara poslao loptu u mrežu za 2:1.

Pogledajte gol Gregoritsha OVDJE.

Nakon gola Makedonci su preuzeli malo više rizika u svojoj igri, ali Austrijanci su se kvalitetno branili te nisu protivnicima dopuštali da ozbiljnije zaprijete golu Bachmanna.

Pitanje pobjednika riješeno je u 90. minuti kad je Laimer sjajno petom proigrao Arnautovića, koji je zaobišao Dimitrievskog i pospremio loptu u mrežu za konačnih 3:1.

Pogledajte gol Arnautovića OVDJE.

Austrija je danas jednostavno bila bolja te je u konačnici potpuno zasluženo uzela sva tri boda i ostvarila prvu povijesnu pobjedu na Europskom prvenstvu te tako napravila veliki korak u borbi za prva dva mjesta u skupini. Makedonija će imati priliku 17. lipnja protiv Ukrajine popraviti dojam s prve utakmice, no definitivno neće imati lagan zadatak



Tagovi

Euro 2020Euro 2021EUROAustrijska nogometna reprezentacijaMakedonija

Ostale Vijesti