REUTERS/Mohammed Dabbous
REUTERS/Mohammed Dabbous

Australija nakon lutrije jedanaesteraca izborila prolazak u Katar!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 13.06.22. | 21:50

Statistika kaže da smo u cijeloj utakmici vidjeli jedan jedini šut u okvir gola i to onaj Australije, a ni taj nije ušao u mrežu, što nas je na kraju odvelo u produžetke

Peru i Australija susreli su se u playoffu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a čak 120 minuta smo čekali na prava uzbuđenja na susretu. Dali su nam ih tek penali. Nakon njih smo doznali da je Australija 31. putnik u Katar!

Početnu inicijativu uzela je Australija. Precizan pas je na rubu šesnaesterca primio Ajdin Hrustić, pokušao prevariti golmana i opalio po golu, ali je lopta prošla nekoliko centimetara pokraj desne stative, a nažalost po gledatelje, to je bilo praktički jedino veće uzbuđenje. Slovenski sudac Slavko Vinčić je u 13. minuti pokazao prvi žuti karton, a dobio ga je Nathaniel Atkinson za prejak start na protivnika. Do samog kraja vidjeli smo tek još jednu veliku šansu. Jackson Irvine je primio centaršut i s 11 metara pucao glavom lijevo, ali je lopta otišla daleko do gola.

Drugo poluvrijeme otvorila je potpuno druga priča. Peru je krenuo jako od početka. Čak i prejako. Sergio Pena napravio je faul zbog opasne igre, ali se izvukao bez kartona. Cueva je htio dodati u kazneni prostor, ali mu je lopta presječena, a isto je pokušao nekoliko trenutaka kasnije Lapadula, ali s istim epilogom.


Nakon otprilike sat vremena igre, Australija je pokušala zaprijetiti Peruu, no i dalje se ništa nije mijenjalo. Peru je čak na svoju stranu dobio i postotak posjeda lopte, iako su na strani Australije i dalje bile prilike, ali niti jedna na gol, baš kao ni s druge strane. Christian Cueva je uspio dobro zaprijetiti. Našao je mjesta u šestnaestercu, ali njegov pokušaj je otišao van okvira, pokraj lijeve stative, bila je to jedina veća šansa u drugom dijelu. Zapravo, statistika kaže da smo u cijeloj utakmici vidjeli jedan jedini šut u okvir gola i to onaj Australije, a ni taj nije ušao u mrežu, što nas je na kraju odvelo u produžetke. Napravila se prije samo izmjena igrača. Bivši igrač zagrebačke Lokomotive, Fran Karačić je ušao za Australiju, a iz igre je izašao Nathaniel Atkinson.

Edison Flores pokušao je zaprijetiti australskom golu točno u 100. minuti, ali je golman bio spreman. Zanimljivo, u produžecima je Peru toliko dominirao travnjakom da im je posjed lopte porastao na 73 posto, ali ni to nije bilo dovoljno za postizanje gola. Flores je do kraja prvog produžetka još zaradio žuti karton. I drugi produžetak je obilježio isti igrač. Još jednom je pokušao glavom, ali samo u desnu stativu. Christian Cueva se ozlijedio pet minuta prije nego li smo otišli do penala.

Penali:

Martin Boyle je izveo penal, ali Pedro Gallese fantastično brani njegov pokušaj. 0:0

Gianluca Lapadula je izveo penal i zabio u lijevu stranu gola. 0:1

Aaron Mooy je izveo penal i zabio u lijevu stranu gola kao i Lapadula. 1:1

Alexander Callens je mirno realizirao penal uz desnu stativu i vratio prednost Peruu. 1:2

Craig Goodwin je zabio. 2:2

Luis Advincula je promašio. Ostaje 2:2.

Australska desetka, Ajdin Hrustić zabija! 3:2

Renato Tapia je mirno zabio. 3:3

Jamie Maclaren tuče u donji lijevi kut za novu prednost Australije. 4:3

Edison Flores je napokon uspio zabiti, makar s bijele točke. 4:4

Awer Mabil je zabio. 5:4.

Alex Valera pucao uz lijevu stativu, ali slabo pa je Andrew Redmayne to uspio obraniti.

Australija je pobjednik rezultatom 5:4!



Tagovi

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Ostale Vijesti