REUTERS/Marko Djurica
REUTERS/Marko Djurica

Australci zadržali nadu u prolaz, Ryan zaustavio Tunis

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 26.11.22. | 13:05

Nadirali su Tunižani na gol Australije, ali put do mreže nisu mogli pronaći

Tunis ima nešto ali im nedostaje puno toga, a najviše preciznosti za gol. Ima za čime žaliti ova sjevernoafrička reprezentacija čija je prva utakmica s Danskom ušla u listu najdosadnijih, a danas su protiv Australije složili niz prilika samo bez konkretnog učinka. Australija je slavila svoju treću pobjedu na svjetskim prvenstvima i to s Franom Karačićem u sastavu, bivšim desnim bekom Lokomotive koji je danas igrao do 75. minute. Igrač utakmice definitivno je australski vratar Matthew Ryan koji je i ono malo poslanih lopti u okvir gola od strane Tunižana znao zaustaviti.

Australci su od početka bili konkretniji, a ubrzo su to kapitalizirali i zadržali. Iako su češće bili na polovici Tunižana, baš je Tunis iz kontre koju je povukao Jebali zaprijetio prvi. Dodao je Jebali do Msknija koji se nije najbolje snašao u 19. minuti. Samo pet minuta kasnije kako se nisu snašli u napadu, još su više bili izgubljeni u obrani.

Igrala se 24. minuta kad je Behich ubacio s lijeve strane, lopta se odbila od tuniškog braniča i promijenila smjer pa se tako sjajno odbila do Dukea koji je glavom neobranjivo pogodio za vodstvo Australaca od 0:1.

Krenuli su Tunižani ofenzivnije nakon primljenog gola, ali dugo su se mučili za kreirati neku ozbiljniju priliku. Prve bolje akcije složili su pred kraj prvog dijela. Prvo je u 41. minuti nakon jednog auta lopta stigla do Dragera koji je bio na trenutak sam na desetak metara od gola, ali ga je blokirao Souttar. Isto pred sami kraj prvog dijela, u sudačkoj nadoknadi, veliku priliku propustio je Mskani. Natrčao je u peterac na ubačaj s desne strani, ali njegov udarac završio je pored gola.

Nastavili su Tunižani i u drugom dijelu tamo gdje su stali. Tražili su taj pogodak barem za izjednačenje. Gađali su sa svih strana i iz svih pozicija, ali nedostajalo je preciznosti. Najaktivniji je bio kapetan Msakni koji je šutirao, gađao, ali nije pogađao. Odvažnosti je nedostajalo i napadaču Issamu Jebaliju koji je vjerojatno koji put u drugom kontekstu koristio svoje prezime gledajući promašene prilike svoje momčadi, a igrao je do 73. minute bez da je uputio udarac na gol.

Zanimljivo je da su Tunižani prvi dio završili sa samo četiri udarca na gol, od čega nijedan nije išao u okvir, a kako je utakmica odmicala prestizali su Australce u tom segmentu. Isto je bilo i s posjedom koji je u nešto manjoj mjeri bio na strani Australaca u prvom, a onda u drugom Tunis u potpunosti preuzima inicijativu.

Međutim to nije bilo dovoljno, a Ryan je ostao nerješiva enigma za Tunižane. Australija je nakon dva kola na drugom mjestu s tri boda, odmah iza Francuske koja ih je porazila u prvoj utakmici s 4:1. Tunis je na posljednjem mjestu skupine D, a na trećem je trenutno Danska koja igra s Francuskom od 17 sati danas.

Tunis – Australija 0:1

Stadion: Al Janoub

Sudac: Daniel Siebert

Strijelci: 0:1 Mitchell Duke (24.)

Žuti kartoni: Aissa Laidouni, Ali Abdi, Ferjan Sassi (Tunis)

Crveni karton: /

Tunis (3-4-3): Dahmen, Bronn(od 73. Kechrida), Meriah, Talbi – Drager, Skhiri, Laidouni(od 67. Khazri), Abdi – Sliti, Msakni, Jebali (od 73. Khennissi)

Australija (4-3-3): Ryan – Karačić(od 75. Degenek), Souttar, Rowles, Behich – Irvine, Mooy, McGree (od 64. Hrustić)) – Leckie(od 85. Baccus), Duke (od 64. MacLaren), Goodwin(od 85. Mabil)



Tagovi

Tunistuniska nogometna reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.AustralijaAustralska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti