foto: Action Images
foto: Action Images

Aubi prekipjelo: Spavao na podu zračne luke i više se ne vraća?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 20.11.20. | 15:30

Rijetko viđen incident u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Gambija je u sklopu kvalifikacija pobijedila Gabon na domaćem terenu. No ono što je ostavilo dosta veću gorčinu u ustima gostiju od poraza jest odnos domaćih sigurnosnih struktura prema njima.

Pod izlikom pandemijskih mjera, oduzete su putovnice Pierre-Emericku Aubameyangu i suigračima, što je rezultiralo time da su satima spavali na podu terminala zračne luke prije nego su ušli u državu.

Kapetan Gabona i Arsenala iskazao je svoj bijes nizom istupa na društvenim mrežama i postoji realna mogućnost da je ovo bila zadnja akcija ubojitog napadača za reprezentaciju svoje zemlje. Afrička nogometna federacija (CAF) pokrenula je istragu s ciljem da otkrije jesu li reprezentativci ciljano zadržani, bez validnog epidemiološkog razloga.

No to će teško odvratiti Aubameyanga od nauma da napusti reprezentaciju ako je to već odlučio, smatra izbornik Patrice Neveu.

„Arsenal je obavješten o svemu i ne vjerujem da će mu dati da ponovno igra za Gabon s obzirom na to u kakvim im je uvjetima bila najveća zvijezda momčadi. Postoji slična opasnost i kad su u pitanju ostali reprezentativci, što je potpuno razumljivo. Igrači nastupaju na visokoj razini i moraju imati komfor i za vrijeme reprezentativnih akcija. To se ovog puta nije moglo reći, spavali su na podu. Razumijem ljutnju i kluba, zamislite da se zbog toga na bizaran način ozljedi igrač kojeg plaćaju milijun eura mjesečno.“, rekao je Neveu.

Aubameyang je, između ostalog, na zračnoj luci kratio vrijeme objavama na Twiteru, ali nije ga pustilo ni u razdoblju neposredno prije i poslije utakmice. Aubameyang nije najbolje ušao u klupsku sezonu na individualnom planu nakon što je produžio ugovor s Topnicima, a ovaj incident mu nikako nije došao u pravo vrijeme. Uz to je doživio i poraz.

Reprezentacija bi se trebala okupiti ponovno u ožujku 2021. za peto i šesto kolo kvalifikacija za utakmice s DR Kongom i Angolom. No sad je veoma upitno kako će ta akcija izgledati, a poprilično je moguće da najpoznatiji gabonski nogometaš u njoj neće sudjelovati


Tagovi

Pierre-Emerick AubameyangGabonkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine

Ostale Vijesti