Aubameyang srušio City i uveo Arsenal u finale FA Kupa

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 18.07.20. | 22:41

Hoće li Pep ostati samo na osvojenom Carabao kupu ove sezone?

 

Nogometaši Arsenala priuštili su veliko iznenađenje na Wembleyu gdje su u polufinalu FA Kupa srušili Manchester City i prošli u finale. Rezultat je bio 2:0, a heroj pobjede definitivno je bio dvostruki strijelac Pierre-Emerick Aubameyang.

Očekivano, momci Pepa Guardiole dominirali su terenom, ali prvu pravu prilku na utakmici imao je Alexandre Lacazette koji je poentirao u 14. minuti, ali je gol poništen zbog ofsajda. Arsenal je tada živnuo, samo tri minute kasnije Aubameyang puca po sredini gola, ali Ederson odličnim refleksima spriječava zgoditak.

Ipak, samo dvije minute kasnije Gabonac dolazi na svoje. Nogometaši Arsenala odigrali su odličnu akciju u kojoj se naziru konture Artetinog nogometa. Deset od jedanaest igrača Gunnersa sudjelovalo je u napadu uz 18 dodira lopte. U konačnici, Nicolas Pepe je sjajnim centaršutem pronašao Aubameyanga na drugoj stativi, a ovaj u padu proslijeđuje loptu u gol na iznenađenje gostujućih igrača.

 

 

Građani su nakon primljenog gola potpunog zagospodarili terenom, trudili su se i De Bruyne i Gabriel Jesus, kao i Benjamin Mendy doći do gola, međutim nisu uspjeli poentirati. Dobro su i prošli jer je Mustafi glavom gađao pred kraj prvog dijela, ali Ederson je dobro obranio.

Na startu drugog poluvremena Raheem Sterling je promašio veliki zicer, prijetili su potom i preko Mahreza, francuski bek Mendy je bio vrlo aktivan, a u 64. minuti sudac Jonathan Moss pregledao je VAR snimku zbog mogućeg penala za City, ali odlučio je da je sve bilo regularno.

Igra se nastavila, a u 67. minuti David Silva je odlično pucao nakon sjajnog dodavanja De Bruynea, međutim udarac Španjolca otišao je pored vratnice.

Zato je četiri minute kasnije stigla kazna i konačna potvrda prolaska Arsenala. Kieran Tierney je odlično proigrao Aubameyanga, napadač Topnika u stilu ptice trkačice prohujao je iza obrane Građana i kroz noge Edersonu poentira za konačnih 2:0 i ulazak Arsenala u finale FA Kupa.

 

 

(Foto: Action Images)


Tagovi

FA CupPep GuardiolaMikel ArtetaEdersonNicolas PepePierre-Emerick Aubameyang

Ostale Vijesti