PABLO MORANO/Action Images
PABLO MORANO/Action Images

Aubameyang se odrekao skoro 22 milijuna eura godišnje da bi potpisao za Barcelonu!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 22.02.22. | 13:28

Salto mortale ili odluka vrijedna pohvale?

Iako je zimski prijelazni rok završio, transfer Pierra Emericka Aubameyanga iz Arsenala u Barcelonu nije bio zgotovljen. Čekalo se i čekalo, ali potvrda nije dolazila. Navijači Arsenala nadali su se nekoj odšteti, ali onda je iz kluba stigla službena potvrda da su Topnici s Gaboncem dogovorili sporazumni raskid ugovora.

Nedugo nakon toga, 2. veljače oko 12 sati, stiglo je i priopćenje Barcelone koja je na službenim stranicama objavila da je Auba njihov novi igrač te da ju ugovor instalirana otkupna klauzula od 100 milijuna eura.

32-godišnji napadač je u La Ligi debitirao u pobjedi protiv Atletico Madrida (4:2) odigravši 29 minuta, da bi minutu manje proveo na terenu u ogledu protiv Espanyola (2:2). Prošlog vikenda je po prvi put startao, a da Xavi nije pogriješio u svojoj odluci da se Gabonac nađe u početnih 11, Aubameyang je potvrdio zabivši hat-trick na gostovanju kod Valencije. Rezultat tog ogleda bio je 1:4, a Gaboncu su to bili prvi, ali sigurno ne i posljednji golovi u dresu Barcelone.

Auba je bio sjajan u Arsenalu, baš kao i prije toga BVB-u, ali je u posljednje vrijeme imao sve više problema s disciplinom. Oduzeta mu je kapetanska traka jer je – unatoč strogim pandemijskim pravilima – otputovao iz Engleske bez dozvole kluba. Razlog tog putovanja? Auba se odlučio tetovirati…

Budući da je u prvom dijelu sezone bio sve samo ne efikasan kao lani, navijači su izgubili strpljenje, pogotovo kad se u obzir uzme da je bio jedan od najplaćenijih igrača u PL. U razgovoru za španjolske medije potvrdio je da se odrekao 350 tisuća funti tjedno (420 tisuća eura), što na godišnjoj bazi iznosi 21.8 milijuna eura.

„Moj otac je to dogovarao s odvjetnikom tako da oni o tome znaju najviše. Ja sam jako htio u Barcelonu. Odrekao sam se plaće jer znam da je ovo prilika koja se pojavi jednom u životu“, rkeao je Gabonac u razgovoru za Mundo Deportivo.

Auba je potvrdio da je prije potpisa za Barcelonu puno pričao s Bellerinom, Henryjem i Dembeleom,

„S Barcelonom želim osvojiti La Ligu i Ligu prvaka“, govori Auba, s tim da ove sezone želi prvo osvojiti Europsku ligu. Prva utakmica protiv Napolija završila je rezultatom 1:1, dok je sad pred njegovom novom momčadi uvijek teško gostovanje u Napulju pred iznimno fanatičnom publikom.

„Morat ćemo dati sve od sebe, a ja osobno ću nastaviti raditi na istoj razini otkako sam stigao u klub. Želim pobjeđivati u svim utakmicama i želim osvojiti Europsku ligu. To mi je posebno velika želja od 2019. godine. U Napulju naprosto moramo slaviti“, podvukao je 32-godišnji napadač.

Europska liga, playoff za 1/8 finala

Četvrtak, 24. veljače

Dinamo – Sevilla (18.45)

Lazio – Porto (18.45)

Olympiakos – Atalanta (18.45)

Real Sociedad – RB Leipzig (18.45)

Betis – Zenit (21.00)

Braga – Šerif (21.00)

Napoli – Barcelona (21.00)

Rangers – Borussia Dortmund (21.00)


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Pierre-Emerick AubameyangBarcelonatransfertransferiZimski prijelazni rokArsenal

Ostale Vijesti