Aubameyang presudio najdražoj mušteriji

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 17.08.19. | 15:21

Druga pobjeda Topnika.

Drugo kolo Premiershipa donijelo je i drugu pobjedu Arsenala, također samo s golom razlike. Nakon minimalne pobjede u gostima nad Newcastleom i današnju utakmicu na Emiratesu protiv Burnleya riješio je Pierre-Emerick Aubameyang golom za konačnih 2-1. Ali krenimo redom.

Navijačima Topnika vrlo dobrom igrom predstavilo se novo pojačanje Dani Ceballos, koji je bio dvostruki asistent. Alexanderu Lacazetteu u 13. minuti dodao je za vodstvo domaćih, a u nastavku ej momčad Unaija Emerya bila kudikamo konkretnija, imala nekoliko manje ili više izglednih šansi, ali u 43. minuti Barnes zabija za izjednačenje Burnleya.

Samo minutu kasnije, Arsenal je ponovno došao u vodstvo preko Reiss Nelosna, ali sudac je zbog ofsajda poništio zgoditak.

U nastavku je upravo umjesto Nelsona u igru ušao Nicolas Pepe koji je u više navrata isprobao svoj dribling, ali rijetko kada uspješno. Nastavili su pritiskati Gunnersi, a konačno se isplatilo u 64. minuti kada Ceballos pronalazi Aubameyanga na dvadesetak metara udaljenosti od gola. Gabonac je sjajnim udarcem naciljao desni kut vratara Nicka Popea i tako poentirao za nova tri boda.

Aubameyangu je ovo čak sedmi gol protiv Burnleya u četiri nastupa protiv njih. To ej čak četiri gola više nego što je zabio iti jednom protivniku u Premiershipu. Uistinu se može reći da su mu najdraža mušterija.

Imali su gosti do kraja utakmice određene poluprilike, ali nisu uspjeli doći do gola. Pobjeda Arsenala, ali teža od očekivanog.

 

 

Premiership, 2. kolo, rezultat:

Arsenal - Burnley 2:1 (Lacazette 13', Aubameyang 64'/ Barnes 43')

(Foto: Reuters)


Tagovi

Pierre-Emerick AubameyangAlexandre LacazetteDani Ceballos

Ostale Vijesti