JULIAN FINNEY/Action Images
JULIAN FINNEY/Action Images

Aubameyang je trenutno slobodan igrač, Barcelona još uvijek nije potvrdila njegov transfer

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.02.22. | 09:05

Topnici su mu se zahvalili na svemu što je napravio za klub, ali u novom klubu i dalje nije predstavljen jer pokušavaju pronaći način kako zaobići sve moguće financijske restrikcije.

Piere-Emerick Aubameyang trenutno ima status 'najskupljeg' igrača na svijetu bez angažmana. U utorak navečer na klupskim web stranicama je napisano kako su Arsenal i igrač potpisali sporazumni raskid ugovora, a pritom su Topnici napravili mali oproštajni video za Gabonca koji je proteklih sezone, ali ne i ovu, bio njihov najbolji igrač.

Točno četiri godine Auba se zadržao u sjevernom dijelu Londona. Došao je iz BVB-a za 63.75 milijuna eura, a za Topnike je odigrao ukupno 163 utakmice u svim natjecanjima. Postigao je 92 pogotka, imao i 21 asistenciju, dok se od trofeja može pohvaliti FA kupom i Superkupom.

No, ova sezona za njega je bila katastrofalna. U prvenstvu je skupio tek 14 nastupa i 4 pogotka, a njegovo ponašanje bilo je toliko iritantno da mu je Arteta oduzeo kapetansku vrpcu. Nije za kriviti Španjolca, teško je zamisliti da bi netko drugi donio drugačiju odluku kad vam usred pandemije i velikih restrikcija najbolji igrač ode s Otoka kako bi se – tetovirao!?

Bilo je svima jasno da Auba neće još dugo u klubu te da ga Topnici žele prodati u siječnju. No, nisu računali na jednu drugu stvar, a to je da njega nitko nije htio. Dobro, osim Barcelone…

Problem kod Barce je taj što su oni u velikim financijskim problemima. Kod Torresovog transfera su morali okrenuti sve zakone, dok su u slučaju Aube morali iste pročitati – i naopačke. I opet nije bilo dovoljno, jer Auba je trenutno igrač bez kluba, Barcelona ga i dalje nije predstavila.

U konačnici oni to hoće napraviti, prije toga moraju zadovoljiti toliko zakona i pronaći način da izbjegnu toliko pravila da je to gotovo pa nemoguće sve napisati.



Tagovi

Pierre-Emerick AubameyangArsenalBarcelonaPremier ligaLa Liga

Ostale Vijesti