ALBERT GEA/Action Images
ALBERT GEA/Action Images

Atletico u 99. minuti preokrenuo Espanyol i preuzeo vrh La Lige (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 12.09.21. | 16:27

Domaćin je u drugom poluvremenu odabrao taktiku s kojom je čuvao prednost, no to se u konačnici pokazalo kao pogrešan odabir.

U Barceloni na stadionu RCDE odigrana je prva utakmica dana četvrtog kola Španjolske La Lige u kojoj je Atletico Madrid u samoj završnici preokrenuo Espanyol i slavio rezultatom 1:2. Domaćini su poveli u 40. minuti golom de Tomasa, no bodove gostima donijeli su Carrasco golom u 79. minuti te Lemar u 99. minuti.

U prvom poluvremenu gledali smo izjednačen nogomet, u kojem su gosti imali nešto veći posjed loptom, no domaćini su bili opasniji po gol protivnika.

Prvu veliku priliku vidjeli smo već u 4. minuti kad je Embarda odradio dobar solo prodor ušao u kazneni prostor i tukao u donji lijevi kut, ali Jan Oblak pokazuje svoju kvalitetu i sjajnom reakcijom brani udarac. Gosti su prvi put opasnije zaprijetili u 17. minuti kad je Griezmann na nekih 11 metara naletio na odbijanac, ali glavom loptu šalje pored gola.

Uslijedilo je razdoblje čvrste igre bez velikih uzbuđenja, tako da smo na novu veliku priliku čekali do 40. minuti kad je Embarda odlučio0 probati udarac s ruba kaznenog prostora te je to odradio na dobar način, ali Oblak u zadnji trenutak dira loptu koja odsjeda na gredi i završava u korneru. Embarda je sam preuzeo odgovornost izvođenja ubačaja iz kuta te je na prvoj vratnici pogodio Raula de Tomasa koji glavom posprema loptu u prvi kut iza leđa Oblaka za 1:0, rezultat s kojim se otišlo na odmor.

Pogledajte gol de Tomasa OVDJE.

Na početku nastavka Simeone je uveo trojicu nogometaša te tako pokrenuo svoju momčad koja je tokom drugog poluvremena potpuno dominirala terenom. Osjećaj za igru trenera gostiju mogao se pokazati već u 53. minuti kad je Lemar, koji je ušao sedam minuta ranije, pogodio za 1:1, no sudac je uz pomoć VAR ipak opravdano zbog zaleđa poništio gol.

Espanyol se u drugom dijelu potpuno opredijelio na obranu i čuvanje rezultata, no to se na kraju nije pokazalo kao dobra taktika jer je Atletico ne samo zabio za poravnanje već i za totalni preokret.

Gosti su u 78. minuti kombinirali po lijevoj strani, lopta je stigla do Carrasca, koji je čak u jednom trenutku gubi, međutim pokazuje veliku borbenost te ju ponovno osvaja, sjajno se snalazi i posprema loptu u mrežu za 1:1.

Pogledajte gol Carrasca OVDJE.

Atletico je u završnici bacio sve karte u napad, vidjeli smo dosta nervoze s obje strane, raznih naguravanja i puno posla za suca Munuera koji je u konačnici produžio utakmicu čak 10 minuta. Odluka je to koja je dala gostima novi vjetar u leđa koji su oni iskoristili u 99. minuti kad je Lemar završio sjajnu akciju i dodavanje Carrasca još boljim udarcem za konačnih 1:2.

Pogledajte gol Lemara OVDJE.

Gosti su tako još jednom dokazali kako se susret igra dok god sudac ne odsvira kraj te su s tri boda na jako teškom gostovanju ponovno preuzeli vrh La Lige. No, tamo bi se mogli zadržati tek nekoliko sati jer Real Madrid od 21:00 sati dočekuje Celtu te bi se tri boda izjednačio s gradskim rivalom, no zbog bolje gol razlike bi se popeo na prvo mjesto prvenstvene ljestvice.



Tagovi

PrimeraAtletico MadridEspanyolYannick Ferreira CarrascoThomas Lemar

Ostale Vijesti