Atletico ostao neporažen u Londonu iako je od 10. minute igrao bez isključenog Vrsaljka (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 26.04.18. | 23:00

Arsenal propustio veliku prigodu.

Arsenal i Atletico Madrid odigrali su 1:1 na Emiratesu u prvoj polufinalnoj utakmici Europske lige. Atletico je od 10. minute igrao bez isključenog Šime Vrsaljka, koji je u kratkom periodu dobio dva žuta kartona, ali i bez isključenog Diega Simeona koji je protestirao zbog ranog isključenja hrvatskog reprezentativca.

Arsenal je dominirao, poveo u nastavku utakmice preko Alexandre Lacazettea, no borbeni gosti nisu se predali i Antonine Griezmann je iskoristio grešku domaće obrane u 81. za konačnih 1:1.

Utakmica nije pravo ni počela, a Vrsaljko je zaradio žuti karton zbog jačeg prekršaja, ali možda ipak prestroga odluka suca za prvi faul na utakmici. Arsenal je bolje otvorio utakmicu i u 7. minuti Lacazette je imao dvije odlične šanse, ali je prvi puta, na asistenciju Dannyja Welbecka pogodio stativu, a drugi pokušaj obranio mu je Jan Oblak.

I, u 10. minuti dogodio se ključni trenutak utakmice. Vrsaljko je grubo startao đonom na Lacazettea i ovaj puta zasluženo dobio žuti, isključujući karton. Simeone je protestirao te ga je Clement Turpuin poslao s klupe na tribine.

Arsenal je s igračem više očekivano kontrolirao utakmicu, držao je loptu u svojim nogama većinu vremena, ali Atletico se dobro branio i nije dozvolio ozbiljniji pokušaj Topnicima. Čak je Griezmann u 37. imao veliku prigodu za pogodak, ali mu je udarac obranio David Ospina.

U nastavku utakmice dominacija Arsenala došla je još više do izražaja. Topnici su u jednom trenutku imali više od 80 posto vremena loptu u svojim nogama, a u 61. su stigli i do zasluženog vodstva. Jack Wilshere centrirao je s lijeve strane, a najviši u skoku bio je danas odlični Lacazette i glavom zabio za prvi pogodak na utakmici.

 

 

No, Atletico se nije predavao, unatoč rezultatskom i igračkom deficitu, momčad Diega Simeonea, koji je dvoboj gledao s tribina Emiratesa, borila se junački i u 82., iz prvog udarca u nastavku utakmice, izjednačila. Griezmann je iskoristio veliku pogrešku Laurenta Koscielnyja i iz drugog pokušaja zabio za 1:1.

 

 

Unatoč nastojanjima, Arsenal nije uspio zabiti i Atletico je ostvario veliki remi iako je od 10. minute igrao bez isključenog Vrsaljka.

(Foto: Reuters)

 


Tagovi

Šime VrsaljkoAntoine GriezmannAlexandre Lacazette

Ostale Vijesti