Reuters/Andrew Couldridge
Reuters/Andrew Couldridge

Atletico Madrid ide po 'novog Luku Modrića': "Spremni su Dinamu ponuditi bogatstvo"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.05.23. | 17:42

U nedjelju dinamovce očekuje posljednji ovosezonski okršaj, a dok čekaju njega, neki već čekaju njihove ideje o mogućoj prodaji 'dragulja' plave svlačionice

Madridski Atletico želi Martina Baturinu, javljaju španjolski mediji. Naime, Madriđani traži mlade talente za svoju momčad.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"U ovom zadatku, Andrea Berta, tehnički direktor, bacio je oko na posljednjeg talenta koji je proizašao iz neiscrpne balkanske omladinske akademije. Kako bi dobili usluge ovog igrača, momčad je spremna je staviti bogatstvo na stol zagrebačkog Dinama", tvrdi Dosisfutbolera.

Isti medij kaže kako je Baturina procijenjen na dvadeset milijuna eura, a očekuje se kako će cijena Dinamova dragulja i skočiti kako se bude povećavala lista klubova koji su zainteresirani za njegove usluge. Među glavnim konkurentima Madriđana ističu se Manchester City, Arsenal i Real Madrid. Ističu i kako Baturinu u Hrvatskoj smatraju 'novim Lukom Modrićem'. Za realizaciju ovog potpisa Atlético de Madrid u teoriji ne bi imao prevelikih financijskih problema.Razlog tome je mogući odlazak belgijskog igrača Yannicka Carrasca. Belgijac za kojeg je zainteresiran minhenski Bayern, a posebno njegov trener Thomas Tuchel ostavio bi u blagajni Rojoblancosa dvadesetak milijuna eura.

"Tih dvadeset milijuna eura uložilo bi se u dolazak ovog mladog bisera hrvatskog nogometa kako bi pojačao sadašnjost, ali prije svega budućnost veznog reda Atlético de Madrida", stoji u španjolskom mediju, dok drugi tvrdi kako je Atletico već stupio u kontakt s Dinamom.

Na dosadašnja povezivanja s drugim klubovima osim zagrebačkih Plavih, Martin je većinom odmahivao rukom i poručio: "Samo mogu reći da sam ovdje sretan, a to što se piše, često nije ono što je istina."

Inače, Martin je baš u travnju produžio vjernost Dinamu do 2028. godine. U hrvatskom prvaku je debitirao pod trenerskom palicom Damira Krznara, a potom se afirmirao kod Ante Čačića, a ni Igor Bišćan ne može ignorirati majstorije mladog talenta. Baturina bi na pomamu za njim vjerojatno rekao: "ne gledam vam ja to", ali srećom pa gledaju drugi. Ako je netko talentom i radom zaslužio biti viđen u plavoj svlačionici, onda je to zasigurno on. Osim u dresu Dinama, Baturina briljira i u dresu mlade reprezentacije u kojemu se na sjajan način predstavio i na Otoku gdje je baš protiv Engleske zabio sjajan pogodak. (eg)



Tagovi

Martin BaturinaDinamo ZagrebAtletico Madrid

Ostale Vijesti