JAVIER BARBANCHO/Reuters
JAVIER BARBANCHO/Reuters

Atletico demonstrirao moć protiv posljednjeg Eibara i vratio se na pobjedničke staze

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 18.04.21. | 18:09

Nakon nekoliko blijedih izdanja, Simeonova ekipa je prikazala moć.

Nakon što su ozbiljno ugrozili do prije nekoliko kola gotovo sigurnu titulu španjolskih prvaka, nogometaši Atletica iz Madrida velikim slavljem vratili su se na pobjednički kurs.

Momčad Diega Simeonea dobar je dio prvenstva imala uvjerljivu bodovnu prednost pred pratiteljima, međutim, posljednjih nekoliko rezultata dalo je vjetar u leđa Realu i Barceloni, ali i Sevilli našeg Ivana Rakitića, da se priključi u eventualnu borbu za naslov. Andalužani su nešto ranije danas bili bolji od Real Sociedada s 1:2 u gostima, Osasuna Ante Budimira je s 2:0 nadigrala Elche, a Alaves je s minimalnih 1:0 bio bolji od Huesce.

Ipak, za rasplet prvenstva najvažniji rezultat svakako je visoko slavlje, petarda Atletica protiv posljednjeg Eibara.

Momci Diega Simeonea očito su također frustrirani posljednjim rezultatima odlučili sav bijes iskaliti protiv najslabijeg kluba lige. Koliko su bili dominantni svjedoči i podatak da gosti nisu uputili niti jedan udarac u okvir vrata, a imali su 39% posjed lopte u svojim nogama.

Iako je pobjeda bila uvjerljiva, prilično dugo su gosti odoljevali. Igrala se 42. minuta kada ih je načeo ponajbolji pojedinac domaćina u današnjem ogledu, Angel Correa. Samo dvije minute kasnije po zabijanju prvog pogotka, Correa je ponovno bio strijelac za puno opuštenijih 2:0 pred odlazak na odmor.

U nastavku je domaćin nastavio istim tempom te je u 49. minuti spretno i sretno zabio Yannick Carrasco nakon što je sam izbio pred vratara gostiju Dmitrovića, a u 53. se u strijelce upisao i Marcos Llorente na asistenciju Corree koji je uputio sjajnu povratnu loptu nakon koje njegov suigrač nije imao težak posao pospremiti ju u gol. Gosti su se činili poput demotivirane, razbijene vojske nakon što su u rasponu od 11 minuta primili čak četiri pogotka, a visok poraz samo je potvrdio u 68. minuti, uz Correu, najraspoloženiji dvojac susreta, asistent Carrasco i strijelac Llorente. Ovog je puta Carrasco uputio povratnu u kazneni prostor Eibara, a ponovno se najbolje snašao Llorente i sigurno poantirao. Correa je zabio dva pogotka uz asistenciju, Llorente je također zabio dva puta, dok je Carrasco uz pogodak upisao dva dodavanja, a za Eibar je to ipak bilo puno previše.

Što se Simeonovih momaka tiče, ova pobjeda značit će puno za njihovo samopouzdanje, posebice uzmemo li u obzir da Real večeras protiv Getafea neće na raspolaganju imati pola momčadi te da je tu mogućnost da se Zidaneova momčad posklizne u lovu na gradske rivale.



Tagovi

Atletico MadridAngel CorreaMarcos LlorenteDiego SimeoneLa Liga

Ostale Vijesti