Germania Sport
Germania Sport

Atletico bez realizacije stiže na San Siro, Milan ih čeka s Rebićem u napadu (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 28.09.21. | 10:21

Tko će slaviti na San Siru?

Prvo kolo grupne faze Lige prvaka donijelo nam je zanimljiv dvoboj Liverpoola i Milana. Ovaj nogometni klasik od utakmice nije razočarao ni ovog puta, kao što nije iznenadio ni učinak današnjeg Milanovog protivnika

Milan na San Siru dočekuje Atletico Madrid od 21 sat, bit će to prilika i rossonerima za osvetu zbog dva poraza u osmini finala Lige prvaka iz 2014. kada je Atletico slavio s 4:1 i 1:0. Talijani od početka sezone bilježe tek poraz od Liverpoola, a na domaćem terenu gol im je uspio zabiti tek Cagliari. Od poraza na Anfieldu osvojili su sedam bodova od mogućih devet u Serie A i primili gol samo dva puta.

(3.00) Milan (3.00) Atletico Madrid (3.00)

S druge strane Atletico se muči s realizacijom. U tri od posljednja četiri susreta nisu uspjeli zabiti gol, a jedina utakmica u kojoj su slavili bila je protiv posljednje momčadi La Lige Getafea. To stavlja Diega Simeonea u nezavidnu poziciju, a i on sam je uoči utakmice s Milanom izjavio kako je njihova igra pročitana i kako nešto treba mijenjati.

„Igrati s momčadi poput Milana u Ligi prvaka je fantastično. Oni su među najboljim timovima. Posljednjih su godina narasli. Sviđa mi se stadion u Milanu. Znamo da ćemo se suočiti s jakim rivalom, s dobrim igračima, s dinamičnom igrom. Pokušat ćemo ih odvesti tamo gdje ih možemo povrijediti. Moramo zadržati agresivnost koja nas je uvijek činila vrlo konkurentnima. Imamo vrlo uravnoteženu momčad i morat ćemo tražiti one igrače koji najbolje mogu predstavljati ono što nam treba za sutrašnju utakmicu“, istaknuo je Simeone uoči Milana.


Brine ga i povratnik u Atletico, Antonie Griezmann koji nema golova ni asistencija u četiri utakmice koliko ih je odigrao od svog dolaska u Madrid. Bez obzira što Stefano Pioli neće imati na raspolaganju Zlatana Ibrahimovića, pokazao je ove sezone da Milan ima druga zanimljiva rješenja u napadu.

U utakmici protiv Liverpoola kreiranjem preokreta u prvom poluvremenu pokazali su koliko mogu biti opasni, a u momčadi bi se danas mogao naći i francuski veteran Olivier Giroud koji će zasigurno donijeti dodatnu dimenziju Piolijevoj momčadi. Ipak, prema svim predviđanjima Milan će danas zaigrati bez klasičnog napadača, a ta uloga bi trebala pripasti hrvatskom krilu Anti Rebiću. Vraća se i danski kapetan Simon Kjaer, a njegovim povratkom u obranu šanse Atletica za ugroziti gol Milana su manje.

„Vrlo su pripremljeni, imaju sjajnog trenera i sjajne igrače koji su spremni maksimalno iskoristiti svaku pogrešku. Morat ćemo odigrati sjajnu utakmicu na tehničkoj razini i zadržati koncentraciju tijekom cijele utakmice. Detalji su važni, Liverpool nas je kaznio za svaku malu pogrešku. Moramo podići svoju razinu sa svakog gledišta. To je važna utakmica, ali nije odlučujuća“, izjavio je strateg Milana uoči utakmice.

(3.00) Milan (3.00) Atletico Madrid (3.00)

 Osim Ibrahimovića, Milan ne može računati na Florenzija i Krunića zbog ozljeda, a iz istog razloga upitan je i Bakayoko. Atleticu će za ovaj susret nedostajati tek Stefan Savić koji odrađuje u ovoj utakmici kaznu zbog crvenog kartona.

Iako je još rano za suditi, po trenutnom dojmu Liveropool se čini kao najsigurniji kandidat za nokaut fazu, dok bi se za drugo mjesto borba trebala voditi između Milana, Atletica i Porta. Današnji susret Milana i Atletica može dati odgovore u kojem smjeru će ta borba ići, a prema trenutnoj formi ove dvije momčadi Talijani su izgledniji favoriti.


Od početka sezone u svim utakmicama zabili su bar jedan gol i na San Siru su bez poraza. Kako smo spomenuli, Atletico se muči s realizacijom pa sve navodi prema tome da je Milan danas favorit za pobjedu u ovom susretu.

OČEKIVANI SASTAV MILANA:


OČEKIVANI SASTAV ATLETICO MADRIDA:



Tagovi

MilanAtletico MadridStefano PioliDiego Simeone

Ostale Vijesti