Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Atiemwen pogodio za minimalno slavlje Modrih u Puli i povratak na vrh ljestvice (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 07.02.21. | 19:12

Istra s novim porazom završila seriju utakmica protiv velike četvorke.

U Puli na Aldo Drosini odigrana je utakmica 20. kola Prve HNL u kojoj je Dinamo slavio protiv Istre 1961 rezultatom 0:1.

Prvu polupriliku na utakmicu stvorili su domaćini u 2. minuti, no ubačaj Gržana s desne strane čisti obrana Dinama. U slijedećih 10-ak minuta terenom su zavladali gosti te su par puta ozbiljno zaprijetili golu domaćina. Prvo je Gavranović u 3. minuti tukao s lijeve strane, no lopta odlazi pored gola. Uslijedile su dvije prilike Atiemwena, koji je u 7. minuti pao u kaznenom prostoru tražeći penal, no sudac ostaje nijem. Da bi isti igrač u 14. minuti osvojio duel protiv Hujbera te ubacio loptu u kazneni prostor, ali su gosti osvojili tek korner.

Istra je dva puta zaprijetila u 25. minuti, no napadači Žuto-zelenih nisu uspjeli doći do lopte pored stoperskog para Dinama.

Modri u 36. minuti ipak stižu do gola i tako kapitaliziraju bolju igru. Livaković je poslao dugu loptu, Gavranović bježi čuvarima i iz okreta tuče prema drugoj vratnici gdje je usamljen Atiemwen i pogađa za 0:1.

Gol Antiemwena pogledajte OVDJE.

Dinamo je drugo poluvrijeme otvorio prilikom Atiemwena u 54. minuti, a dvije minute kasnije Majer je povukao kontru te proigrao Gavranovića koji izlazi sam ispred vratar, no sudac vraća prekršaj nad veznjakom Dinama na što je poludio gostujući trener Mamić jer je očekivao da se akcija nastavi. Rezime svega je žuti karton za Pereru i slobodnjak za Dinamo, situaciju pogledajte OVDJE.

U 64. minuti Atiemwen odlično probija stranu i pronalazi Gavranovića na 10-ak metara, no švicarski napadač očajno puca.

Samo devet minuta kasnije Atiemwen propušta riješiti pitanje pobjednika, Nakon kontranapada i duge lopte bio je brži od domaćeg vratara, uspio je prebaciti loptu preko njega i sustići ju, ali bježi mu previše u stranu i napadač Dinama u padu pogađa vratnicu.

Međutim, Modri su do kraja susreta kontrolirali utakmicu te stvorili još pokoju priliku, međutim rezultat se nije mijenjao te je Dinamo upisao nova tri boda te se ponovno vratio na čelo prvenstvene ljestvice. Istra je nanizala i četvrti poraz, no igrali su protiv Rijeke, Osijeka, Hajduka i Dinama, ali su u svim tim utakmicama pružili solidne partije te se simpatizeri Žuto-zelenih u sljedećim kolima ipak mogu nadati nekom bodu.

 



Tagovi

Iyayi Atiemwen

Ostale Vijesti