KAI PFAFFENBACH/Action Images
KAI PFAFFENBACH/Action Images

Astronomski skok novog 'najskupljeg' Hrvata Joška Gvardiola, Stanišićeva vrijednost narasla je za 100 posto!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.09.22. | 14:33

TM je posjetio austrijsku i njemačku Bundesligu. Vrijednost Marina Ljubičića narasla je za 66.7 posto, Bartol Franjić je napredovao kod Kovača, dok su Borna Sosa i Josip Brekalo završili 'u crvenom'.

Joško Gvardiol od danas je hrvatski nogometaš s najvećom tržišnom vrijednošću prema Transfermarktu! TM je posjetio Bundesligu, prvo austrijsku, onda i njemačku, a nakon najnovijeg ažuriranja Hrvatska je dobila novog 'najskupljeg' igrača što je svakako hvale vrijedno.

U samo dvije godine, tržišna vrijednost Joška Gvardiola narasla je sa šest na ogromnih 60 milijuna eura! Posljednje ažuriranje prije današnjeg TM je za Bundesligu odradio u lipnju ove godine. Tad je Gvardiol bio težak 35 milijuna eura, što je za 5 milijuna eura više u odnosu na prošli 'update', da bi onda danas njegova tržišna vrijednost narasla na astronomskih 60 milijuna eura!

(Kretanje tržišne vrijednosti Joška Gvardiola na TM-u)

Od hrvatskih reprezentativaca iza Gvardiola su sada Mateo Kovačić (42 milijuna eura), Marcelo Brozović (40 milijuna eura) i Mario Pašalić (28 milijuna eura).

No, nije Joško jedini hrvatski nogometaš koji ima razloga za slavlje nakon posljednjeg TM-ovog ažuriranja. Josipu Stanišiću tržišna vrijednost narasla je za 100 posto te je on, umjesto ranijih četiri milijuna eura, danas igrač od osam milijuna eura.

Bartol Franjić je po novome 'težak' 6.5 milijuna eura, što je rast od dva milijuna eura, odnosno 44.4 posto. Za kraj, dobre vijesti dolaze i iz Austrije gdje je Marin Ljubičić skočio s 1.5 na 2.5 milijuna eura (66.7 posto).

(Posljednje ažuriranje TM za hrvatske nogometaše iz austrijske i njemačke Bundeslige)

Naravno, nije svima tržišna vrijednost narasla. Borna Sosa je 'do jučer' bio igrač vrijedan 23 milijuna eura, ali slabije igre Stuttgarta, ne i njega osobno, ipak su mu smanjile 'cijenu' na 20 milijuna eura.

Isto vrijedi i za Josipa Brekala koji je najviše od svih hrvatskih nogometaša 'u crvenom'. Danas 24-godišnjak vrijedi 10 milijuna eura, što je za 5 milijuna eura manje nego prije. Nikola Soldo pao je s 1.8 na 1.2 milijuna eura.

U Austriji najnovije ažuriranje nije najbolje 'leglo' Dominiku Orozu (-100 tisuća eura) i Leu Mikiću (-50 tisuća eura).

Spomenimo za kraj kako su u njemačkoj Bundesligi značajnije narasle tržišne vrijednosti Judea Bellinghama (po novom 90 milijuna eura, BVB), Jamala Musiale (80 milijuna eura, Bayern), Davida Rauma (26 milijuna eura, RB Leipzig), Jeremiea Frimponga (25 milijuna eura, Bayer), Kouadio Konea (25 milijuna eura, B.M'Gladbach) te Piera Hincapiea (22 milijuna eura, Bayer).

Osjetan pad tržišne vrijednosti na svojoj su koži osjetili Sadio Mane (po novom 60 milijuna eura, Bayern), Andre Silva (27 milijuna eura, RB Leipzig), Timo Werner (25 milijuna eura, RB Leipzig), Xaver Schlager (22 milijuna eura, RB Leipzig) te Raphaël Guerreiro (20 milijuna eura, BVB).

Cijeli popis pogledajte OVDJE


Tagovi

Joško GvardiolBorna SosaMarin LjubičićBartol FranjićJosip Stanišić

Ostale Vijesti